Elon Musk'ın 100 milyon dolarlık yarışmasının detayları belli oldu

SpaceX ve Tesla’nın CEO'su olan Elon Musk, geçen aylarda iklim problemine karşı bir yarışma başlatma kararı aldığını açıklamış,

Dünya 24.04.2021, 17:55 İrem Durak
Elon Musk'ın 100 milyon dolarlık yarışmasının detayları belli oldu

Elon Musk'ın 100 milyon dolarlık yarışmasının detayları belli oldu

SpaceX ve Tesla’nın CEO'su olan Elon Musk, geçen aylarda iklim problemine karşı bir yarışma başlatma kararı aldığını açıklamış, kazanana da 100 milyon dolarlık ödül vereceğini söylemişti. Musk yarışmanın detaylarını paylaşıp, 'Hem maliyet hem de ölçeklenebilirliğin ele alınması gerekiyor” ifadelerine yer vermişti.

Geçtiğimiz aylarda iklim krizi için karşı tutum olacak bir yarışma başlatan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, yarışmanın ayrıntılarını duyurdu. Elon Musk'ın 100 milyon dolarlık yarışmasının detayları belli oldu.

22 Nisan günü başlayan ve dört sene sürecek olan yarışma ile alakalı olarak Musk, katılımcıların projelerinin büyük bir çapta karbonu temizleyebilecek "milyar ton" ölçeğinde çözümler yaratabileceği sistemleri önermeleri gerektiğini belirtti.

Küresel karbon salınımını düşürebilecek tarzda bir projenin ortaya çıkması hedeflenen yarışma ile alakalı olarak Elon Musk, 'Yalnızca bir tane gezegenimiz var. Yüzde 1'lik felaket riskini bile niye alalım, bu çılgınlık' ifadelerine yer verdi.

‘YETERLİ KARBON VE KARŞILANABİLİR MALİYET’

Konu ile alakalı olarak bir YouTube yayınında açıklamalar yapan Musk, 'Hem maliyet hem de ölçeklenebilirliğin ele alınması gerekmekte. Söz konusu proje yeteri kadar karbona ulaşılabilecek mi ve bunu maddi olarak karşılayabilir miyiz? Bunlar önemli olan iki şey' şeklinde ifadeler kullandı.

Küresel ısınma ile mücadele için karbonu en az 100 sene tutacak bir plan sunumu yapılması gereken yarışmayı kazanan kişi 100 milyon dolar ödül kazanmış olacak.

Karbonu en az 100 sene tutacak bir planı bulunması gerektiği öğrenilen yarışmayı kazanan için 100 milyon dolar ödül verilecek.

Paris İklim Anlaşması İçin Önemli Bir Adım

Proje başarıya ulaşırsa Paris İklim Anlaşması'yla amaçlanan karbon salınımı seviyelerine gelinebilmesi adına önemli bir adım gerçekleştirilmiş olacak.

2016 yılında imzalanan Paris İklim Anlaşması ile birlikte küresel sıcaklık artışının yüzyıl sonuna kadar 2 santigrat derecenin altında olması hedefleniyor.

Bunun için dünya geneli içerisinde karbon salınımının 2030'a kadar yüzde 50 azalması, 2050 senesine kadar ise sıfıra indirilmesi amaçlanmataydı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11