Dünya Ses Günü nedir? Dünya Ses Günü için mesajlar

Her şey unutulur fakat sesler asla unutulmaz

Dünya 16.04.2021, 15:26 İrem Durak
Dünya Ses Günü nedir? Dünya Ses Günü için mesajlar

Dünya Ses Günü nedir? Dünya Ses Günü için mesajlar

Her şey unutulur fakat sesler asla unutulmaz. Sesin hayatımızda bulunan önemini ve yerini vurgulayabilmek için Dünya Ses Günü 2002 senesinden bu yana kutlanmaktadır. Peki Dünya Ses Günü nedir? Dünya Ses Günü için mesajlar...

16 Nisan tarihinden bugüne kadar kutlanan Dünya Ses Günü etkinlikleri için Türkiye’de her yıl Prof. Dr. Kürşat Yelken etkinlikleri koordine etmekte. Yalnızca günlük hayatımız için değil, sesimiz bazı bireylerin mesleği haline gelen ve bizlere güzel anlar yaşatmakta olan müziğin de en temel aracı olmaktadır. Sesimiz, kendimizi ifade edebilmemizi, duygularımızı anlatabilmemizi sağlayan en büyük yardımcımız olmaktadır.

Dünya Ses Günü, 2002 senesinden beri her yıl 16 Nisan tarihinde kutlanmaktadır. Sesin hayatımızda bulunan yeri ve öneminin yanında, ses hastalıklarına dikkat çekilmekte olan bugün de, birçok etkinlik, seminer ve konferanslar düzenlenmektedir. Dünya’nın birçok ülkesinde bugüne özel bir şekilde, halka açık paneller, konserler, bilimsel toplantılar ile konferanslar düzenleniyor. Dünya Ses Günü, 16 Nisan’da kutlanmakta olan ve bütün dünyanın önem verdiği özel günler arasında bulunuyor.

Dünya Ses Günü Nedir?

Sesimiz bizlerin en önemli iletişim aracı olmaktadır, yalnızca günlük hayatımızda ve eğitimde değil, mesleğini sesi sayesinde icra eden kişiler için iş hayatında da oldukça büyük bir yer kaplamaktadır. Ek olarak kendimizi duygusal olarak ifade edebilmemizi mümkün kılmaktadır. Ses, bir müzik enstrümanı olarak sanat ile kültürün ayrılmaz parçası olmaktadır. Bunların yanı sıra bazı ses hastalıklarının tehlikeli hastalıkların ilk belirtisi olması, halkın ses sağlığı ile ilgili de bilinçlendirilmesini önemli duruma getirmektedir.

Tüm bu ihtiyaçların ışığında, sesin hayatımızda bulunan önemini vurgulamak adına 2002 senesinden bu yana 16 Nisan “Dünya Ses Günü” olarak kutlanır. Ülkemizde Prof. Dr. Kürşat Yelken tarafından koordine olarak gerçekleştirilen bu aktiviteler ile sesin önemi toplumumuza, sesini kullanan profesyoneller tarafından anlatılmaktadır.

16 Nisan “Dünya Ses Günü”nde, dünya çapında her ülke için saat 19.30 da gerçekleştirilecek ve güneşin doğuş yönü ile Yeni Zelanda’dan başlayarak Hawaii’de bitişi olacak olan küresel koro konserler düzenlenecektir.

16 Nisan 2021 Dünya ses günü için gerçekleştirilen etkinlikler Ses Konuşma Yutma Bozuklukları derneğinin YouTube kanalında yayınlanacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36