Almanya’da Pandalı Protesto!

Almanya’ın Frankfurt kentinde Guiseppe Fichera isimli restoranın sahibi, koronavirüs ile mücadelede alınan ülke genelindeki restoranların kapatılması yasağını oyuncak pandaları müşteriymiş gibi ağırlayarak protesto etme kararı aldı.

Dünya 28.11.2020, 00:44 İrem Durak
Almanya’da Pandalı Protesto!

Almanya’da Pandalı Protesto!

Almanya’ın Frankfurt kentinde Guiseppe Fichera isimli restoranın sahibi, koronavirüs ile mücadelede alınan ülke genelindeki restoranların kapatılması yasağını oyuncak pandaları müşteriymiş gibi ağırlayarak protesto etme kararı aldı.

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen Avrupa ülkeleri, sert ve ağır önlemler alarak koronavirüs ile mücadele etmeye çalışıyor. Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan Almanya’nın Frankfurt kentindeki bir restoran sahibi de karantina kararlarını protesto etmeye gitti. Alınan sert tedbirlerden dolayı restoranların kapalı olarak bulunduğu Almanya’da Guiseppe Fichera ismindeki restoranın sahibi müşterilerini oturtamadığı restoranında oyuncak pandaları konuk etti. Sandalyelere oturan pandalara müşteriymiş şekli veren ve dışarıdan hareketli restoran imajı sergileten Fichera “Restoranımızı canlandırmak istedik” dedi. Alınacak olan yeni tedbirlerin kendilerini daha fazla mağdur edeceğini belirten Fichera “bu bir sessiz protesto şekli” dedi.

Almanya’daki Vaka Sayıları 1 Milyonu Geçmiş Durumda!

Robert Koch Enstitüsü Almanya’daki son 24 saatte 22 bin 806 yeni koronavirüs vakasını tespit ettiklerini belirterek ülke genelindeki vaka sayısının toplamda 1 milyon 6 bin 394’e ulaştığını da bildirdi. Yapılan açıklamada koronavirüs sebebiyle son 24 saat içinde 426 kişi hayatını kaybetti ve toplam can kaybı da 15 bin 586’ya ulaştı.

Ülkede yeni yasaklar ve sert tedbirler alınırken tedbirleri protesto etmeye çalışanlar da oldu. Restoran sahipleri kendilerinin daha çok mağdur olmaması için sessiz protestolar başlattı.

Almanya’da Aralık ayında geçerli olacak yeni Covid-19 pandemi önlemleri güncellendi. Başbakan Merkel ile eyalet başbakanları Aralık ayında noel tatilini ve yılbaşını da kapsayacak bir süreç için alınacak olan yeni Covid-19 pandemi önlemleri üstüne uzun tartışmalar sonucunda uzlaşabildi. Buna göre ülkede maske takma zorunluluğu yaygınlaştı ve mağaza önlerinde, otopark alanlarında da uygulama getirildi. İnsanların uzun süre zaman geçirdikleri açık alanlarda da takmaları zorunlu hale geldi. Evlerde, özel buluşmalarda, akraba ziyaretlerinde toplamda en çok 5 kişi bir arada olabilecek. Kural ise 14 yaşın altındaki çocukları kapsamayacak. 7. Sınıftan itibaren okullardaki eğitim dönüşümlü alternatif ders olarak verilecek. Dersler kademeli olarak başlayacak. Restoran, bar, kafe, spor salonu, sinema, tiyatro gibi alanlar kapalı kalmaya devam edecek. Yılbaşında havai fişek atılması, büyük grupların oluşmasını önlemek için halka açık kalabalık yer ile sokaklarda yasak olacak. 23 Aralık – 1 Ocak arasındaki dönemde kurallar Noel Bayramı için gevşetilecek ve hanelerde 10 kişi olmasına izin verilebilecek. Yine 14 yaş altı kuraldan muaf tutulacak. Zirvede alınan kararlar da federal eyaletlerdeki enfeksiyon durumlarına bağlı olarak alınan tedbirlerin gevşetilmesine ya da daha da sertleşmesine kendileri karar verebilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12