Rüyada Deprem Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada deprem görmek, rüyada deprem ile enkaz altında kalmak, çeşitli depremleri rüyalarda görmek ne anlama geliyor?

Deprem 15.08.2020, 20:29
Rüyada Deprem Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada deprem olduğunu görmek, ya da rüyada deprem olduğunu hissetmek yakın bir zamanda kişinin hayatında değişiklikler olacağına işaret etmektedir. Deprem olması; bir problem olacağı anlamına da gelmektedir. Bazı zamanlarda rüyada görülen depremin şiddetine göre de kıtlık ile hastalık olabileceği tahmin edilir.

Rüyada bir yerde deprem olduğunu görmek, alimlerin arasında da çıkabilecek görüş ayrılığına, fitneye ve de çeşitli olayların yaşanacağına delalet eder. 654 senesinde Basra'da doğan ve 729 senesinde vefat eden, rüya tabirciliğinde otorite haline gelen İbn Sirin (Ebû Bekr Muhammed b. Sîrîn el-Basrî) rüyada deprem ya da evin sallandığını görmenin, depremin şiddetine bağlı olması ile birlikte rüya sahibinin çeşitli sıkıntılar yaşayacağı şeklinde yorumlamıştır.

Rüyada Yerin Sarsıldığını Görmek

Rüyada yerin sarsıldığının görülmesi hamile olan kadının çocuğunu düşürmesine, göç edilmesine ya da rüyayı gören kimsenin başına gelecek olan bir musibete yorulur. Rüyada deprem ya da zelzele olduğunu görmek, o kimsenin hayal kırıklığına uğrayacağını ve yaşamında bazı nedenlere dayalı olarak acı yaşayacağına da işaret eder.

Depremde Enkaz Altında Kaldığını Görmek

Depremde bina enkazının altında kaldığını ve göçüğün altından çıktığını gören kimse aynı biçimde gerçek zamanda da zorlukların altından tek başına kalkacaktır. Bazı rüya tabircileri depremi hayırlı bir rüya olarak yorumlamaktadırlar. Rüyada deprem beklemek ya da depremin gerçekleşmesi o bölgede iş hayatında ya da geçimde gerçekleşecek olan canlılığa rüya sahibinin yaşamını iyi geçireceğine ve iyi atılımlar yapacağına, para kazanacağına işaret etmişlerdir.

Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Ne Demektir?

Yorumlamak bakımından zelzele, deprem, yer sarsıntısı ve sallanmak aynı anlamlara gelir. Rüyada dünya genelinde büyük bir deprem gerçekleştiğinin görülmesi, ülkelerin arasında savaş çıkacağına işarettir. Bazı zamanlarda da rüyada deprem anını yaşamak, hissetmek, iş hayatında sıkıntıların yaşanacağı anlamına gelmektedir. Bir kimsenin rüyasında deprem olduğunu görmesi bir yerden başka yere göç edileceğine işarettir.

İbn-i Sîrîn Hazretlerine göre bir kimse rüyasında deprem olduğunu ya da evinin sallandığını görürse; depremin şiddetine bağlı olarak bölge halkına söz sahibi bir kimseden yana sıkıntı ya da bela geleceğine işarettir. Bazen de deprem, sarsıntı, üzüntü, keder, zarar ve işlerin iflasına işarettir. Deprem rüyası korku ile şiddete de yorulur.

Rüyada Deprem Olması Ne Anlama Gelir?

Rüyada bulunulan yerde depremin olması, o bölgeden başka bir bölgeye göç etmeye işarettir. Rüyada bilindik bir bölgede depremlerin gerçekleşmesi, o bölgeye isabet edecek olan bela ile musibete işarettir. Rüyada deprem oluşması sonucu dağların sarsılıp yerinden oynaması halka gelecek olan şiddet ile korkuya yorulur.

Rüyada Gerçekten Olmuş Gibi Deprem Yaşamak Nedir?

Denir ki rüyada gerçek hayattaki gibi benzer depremi yaşamak, feryat etmeye, oldukça karışık sözlere, can sıkıcı haberlere ve sırların ortaya çıkmasına işarettir. Tabi ki her şeyin en güzelini ve doğrusunu yalnızca Allah Teâlâ bilir.

Rüyada Depremde Öldüğünü Görmek

Rüyada depremde öldüğünü görmek o kişinin ömrünün daha uzun olacağını işaret etmektedir. Depremde bir yerin oldukça sallandığını hissetmek, görmek, o bölgede bir felaketin meydana gelmesine ya da emanete ihanet edilmesine işaret etmektedir.

Rüyada depremden zarar görülmesi ülke ekonomisindeki gerçekleşen büyümeden dolayı zarar görülmesine işarettir. Çünkü zelzele en büyük afetlerden biridir. Rüyada görülen deprem sonucunda yerin çökmesi, o bölgede gerçekleşecek olan felakete, zorluklara, kıtlık gibi çeşitli olaylara işaret eder.

Rüyada depremi beklemek ise, hamile bir kadının çocuğunu düşürmesine, bir yerden başka bir yere göç edilmesine işaret etmektedir. Rüyada yerin sarsılması sonucunda depremin oluştuğunu görmek, iş ile geçimde meydana gelecek canlılık ile berekete delâlet eder.

Rüyada bir bölgede deprem olduğunu ve o bölgedeki bir takım insanların yere gömüldüğünü ve bir kısmının da kurtuluşa geçtiğini görmek, devlet başkanının oraya gideceğine ve halka zulüm ile muamele yapacağına işarettir.

Kıtlığın olduğu bir yerde deprem olduğunu görmek, o bölgedeki mahsulde meydana gelecek olan büyüme ile berekete işaret eder. Bağ ile bahçede depremin olması, o bahçedeki mahsulâtın çok fazla olacağına ve yaz meyvelerinin bereketine işaret eder.

Rüyada Mayıs ayında gece ile gündüzünde depremin olduğunu görmek, toplum arasında çıkacak olan kavgaya ve devamlı meydana gelecek fitne ile fesata işarettir. Haziran ayında görülen deprem, şer ve kötülük dolu insanların helak olacağına işarettir. Temmuz ayı içerisinde deprem görmek, şanlı ve ulu bir zatın vefatına işaret etmektedir. Ağustos’da görülen deprem ise, o bölgeye yönelecek olan bir düşmana denktir.

Rüyada Deprem Görmek Genel Anlamı

Rüyada deprem olduğunu görmek büyük hayal kırıklıkları ile büyük acılara işaret eder. Rüyada görülen depremler, her şeyin bir anda değişeceğinin habercisidir. Rüyada depremde her bir tarafın yıkıldığını, enkaz olduğunu görmek, devlet büyüğünden gelecek olan bir felakete işaret eder.

Deprem, birçok yorumcuya göre yolculukla da tabir edilir. Bir dağın deprem olduğunda yer değiştirdiğini görmek ise, o kimsenin bulunduğu yere bazı ilahi felaketlerin geleceğine işarettir. Deprem anında insanların sağa sola kaçıştıklarını ve bazı kişilerin de yer altına gömüldüklerini görmek, o yerdeki halkına zahmet ve zorluk verecek oldukça büyük bir felaketin geleceğine tabir edilir.

Rüyada deprem olduğunu ya da zelzeleyi hissetmek büyük korkuya işarettir. İş hayatında birtakım problemlerle karşı karşıya kalınacağını işaret eder. Bazı tabirciler ise rüyada depremin yaşanmasını iş ile geçimde oluşabilecek canlılık ile berekete yorumlarlar.

Rüyada yerin sarsıldığını görmek, bir taraftan o bölgeye gelecek olan belaya ya da orada gerçekleşecek dolu, kıtlık ya da şiddetli korkuya işaret etmektedir. Deprem olması köyde meydana gelecek fitne fesata işarettir.

Rüyada Deprem Görmek Nedir?

Depremle beraber gökten taş ya da kartopu gibi herhangi bir şey yağıyorsa ve insanlar korkup oraya buraya kaçışıyorsa mutlaka Allah'ın razı olmadığı bir şey bulunuyor ve bu da Allah'tan bir uyarı olarak kabul ediliyor. Rüyada depremde sallanmak, etrafta bulunan dost görünümlü kişilere dikkat etmek gerektiğini göstermekte ve tehlikeli olayların gerçekleşeceğine işarettir.

Rüyada depremin yaşanması üzüntü, keder, zarar, ziyan ile işlerin kötü gidişatına tabir edilir. Rüyada aynı anda deprem olduğunu görmek, korku ile şiddete de işarettir. Rüyada depremden kurtulduğunu gören kişi, karşısına çıkacak sıkıntı ile zorluklardan kendi çabası ile kurtulacaktır. Başına gelecek her türlü belayı da kendi çabası ile atlatacağı ifade edilir.

Rüyada deprem olduğunu görmek, rüyayı gören bir kimsenin yaşamında köklü değişiklikler gerçekleşeceğine ve kişinin yaşamının bambaşka yerlere doğru gideceğine dikkat çekilir. Rüyada depremi gören kişi sürpriz olaylara, yeni ve farklı kararlara açık olmalıdır.

Rüyada depremi hissetmek, rüyayı gören kişinin işinde ve sosyal hayatında oldukça iyi atılımlar gerçekleştireceğine, para, mal ile mülk konusunda oldukça iyi yerlere geleceğine, türlü endişe ile korkularından arındıktan sonra çok büyük ve saygın bir kimse olma yolunda ilerleyeceğine yorum getirilir. Rüyada deprem olduğu görülmüşse, iş hayatında çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Depremde evinin yıkıldığını görmek ise, evinde düzenin çeşitleneceğine ve yeni bir düzenin oluşturulacağına işarettir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12