Çankaya Gezilecek Yerler, Çankaya Nüfusu ve Çankaya Posta Kodu

Çankaya ilçesi tarihi, Çankaya ilçesi halkı, Çankaya kiraları ve Çankaya ilçesi özellikleri nelerdir?

Çankaya 10.09.2020, 11:15
Çankaya Gezilecek Yerler, Çankaya Nüfusu ve Çankaya Posta Kodu

Çankaya Gezilecek Yerler

Ankara’nın kalbi olarak bilinen Çankaya gezilecek birçok mekana ve tarihi yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Birçok tarihi yapının yanı sıra bir de yapay ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekmeyi başarmaktadır. Gezilecek yerleri arasında ilk akla gelen Ata’mızın ebedi istiratgahı olan Anıtkabir bulunmaktadır. Atakule, Eymir Gölü, Kocatepe Camii, Kuğulu Park, Seğmenler Parkı, Pembe Köşk (İsmet İnönü Evi), Tunalı Hilmi Caddesi, Güvenpark, Kurtuluş Parkı, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi, MTA Genel Müdürlüğü Şehit Cuma Dağ Tabiat Tarihi Müzesi, 50. Yıl Parkı, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, Haritacılık Müzesi, Cumhurbaşkanlığı Atatürk Müze Köşk, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı (Kızılay Meydanı), TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, Beytepe Kampüsü Yeşil Vadi diğer gezilecek alanlardır.

Çankaya Halkı Nasıldır?

Çankaya halkı genel olarak yoğunluğa kapıldığı için biraz soğuk gelebilmektedir. Ancak tamamen içten, sevecen ve misafirperver davranışları ile dışarıdan oluşan ön yargıları yıkmayı başarmaktadır.

Çankaya Tarihi

Çankaya tarihi Ankara’nın tarihinden pek ayrı olmasa da asıl tarihi Cumhuriyet ile başlamaktadır. Oldukça küçük olan Çankaya sel taşkınları ve bataklıktan geçilmiyordur. Her yerde karpuz, kavun ekilip bağ bostan sayısı çoktu. Mustafa Kemal Paşa’nın Çankaya’da küçük bir evinin bulunması il ve ilçe için dönüm noktası olmuştur. Sonraları bu ev bir köşke dönüştürülmüş ve sonrasında Başbakanlık konutu yapılmıştır. 9 Haziran 1936’da merkez ilçe haline gelmiştir.

Çankaya İlçesinde Ne Alınır?

Çankaya’nın meşhur ev yemekleri restoranları ziyaret edilebilir, günün sonunda bunca gezilebilecek yerlerden farklı el sanatları ve süs eşyaları alınabilir. Çankaya Ankara’nın kalbi olduğundan dolayı Ankara’yı anımsatacak her şeyi almak aynı zamanda Çankaya’yı hatırlatacaktır.

Çankaya Ankara Arası Kaç Kilometre?

Ankara merkezinden Çankaya 20 kilometre mesafede bulunmaktadır.

Çankaya Yol Tarifi

Çankaya’ya gitmek isteyenler Ankara’dan farklı yollarla Çankaya’ya geçebilirler. Otobüs, metro ve taksiyle de geçmek mümkündür. Metro ve otobüs saatlerine Büyükşehir Belediye sayfasından bakıp öğrenmek gereklidir.

Çankaya İlçesi Özellikleri

Çankaya ilçesi şehrin tarihi dokusu olduğu için farklı birçok kültürü bir arada bulundurmaktadır. İlçenin tarihi dokusunun yanı sıra siyasi anlamda da birçok farklı yeri vardır. Adı Cumhuriyet’ten sonra daha da duyulmaya başlamış ve hala çizgisini koruyan ilçelerdendir. Çok fazla gezilecek yeri vardır ve insanların gidebilecekleri büyük parkların bir kısmı burada yer almaktadır.

Çankaya Posta Kodu

Çankaya Posta Kodu 06530 olarak belirlenmiştir.

Çankaya Nüfusu Kaçtır?

Çankaya en kalabalık ilçe olma özelliğini taşımakta ve son sayımlara göre nüfus 920.890 kişi olarak belirlenmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08