Beypazarı Ev Kiraları Ortalama Ne Kadar?

Beypazarı ev kiraları ortalama olarak ne kadar? Beypazarı ev kiraları nasıl değişiyor?

Beypazarı 14.09.2020, 11:23
Beypazarı Ev Kiraları Ortalama Ne Kadar?

Beypazarı kültürü ve sanatsal dokusuyla, yöresel lezzetleri ile adını duyurmayı başaran Ankara’nın ilçelerinden biridir. Ankara’ya bağlı olan Beypazarı’nda gezilecek birçok alan vardır ve bunlar arasında en çok dikkat çekeni de Beypazarı evleridir.

Beypazarı Ankara’ya yaklaşık olarak 95 kilometre mesafededir ve el sanatları oldukça gelişmiştir. Ayrıca Beypazarı’nın havucu da oldukça meşhurdur. 50.000’e yakın nüfusu bulunan Beypazarı’nda ev kiraları diğer merkezi ilçelere göre daha uygun.

Fiyatlar aşağı yukarı evin konumu, büyüklüğü, eşyalı ya da eşyasız olması gibi faktörlere bağlı olarak değişse de 750 ile 1.500 lira arasında farklılık göstermektedir.

Beypazarı Gezilecek Yerler

Her sene ziyaretçi akınına uğrayan Beypazarı’nda gezilecek yerler arasında; Beypazarı Yaşayan Müze, Alaaddin Sokak, Halk Evi, Tarihi Suluhan Kervansarayı Nasuh Paşa Hanı, Sultan Alaaddin Cami, İmaret Meydanı ve El Sanatları Meslekleri Dükkanları, Eğriova Tabiat Parkı, Tarihi Gümüşçüler Çarşısı, Tarihi Beypazarı Çarşısı, İnözü Vadisi, Kirmir Çayı ve Gönen Vadisi, Beypazarı Hıdırlık Tepesi, Tekke Dağı Milli Parkı, Anadolu Açık Hava Müzesi-Yaşayan Köy Müzesi, Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, Beypazarı Kent Tarihi Müzesi, Türk Hamam Müzesi, Beypazarı Tarih ve Kültür Evi Müzesi, Kurşunlu Cami, Akşemsettin Cami, Boğazkesen Kümbeti bulunmaktadır.

Beypazarı’na Nasıl Gidilir?

Beypazarı’na geçmek isteyenlerin Ankara’ya gelmesi gerekir. Ankara İstanbul güzergahı üstünde bulunan Sincan- Yenikent yol ayrımına girerek buradan devam edip Ayaş – Beypazarı yoluna çıkılır. Ayrıca farklı ulaşım yolları da mevcuttur.

Beypazarı Yöresel Lezzetleri

Beypazarı tarihi dokusu, yöresel yemekleri, el işleme detaylı süs eşyaları, insanı seven ve sıcak davranış sergileyen insanları, el dokuması ürünleri ile ön plana çıkmaktadır. Güveci, dolması, özel servisleri ve Beypazarı kurusu ile mutlaka tadılması gereken yiyeceklere sahiptir.

Ayrıca bu ilçe Türkiye’nin havuç ihtiyacının büyük bir bölümünü buradan karşılanmasını sağlamaktadır. Ekim ayında hasadına başlanan havuç Türkiye’nin dört bir tarafına pazarlanmaktadır. İlk çağlara kadar uzanan tarihine bakıldığında Hititler Beypazarı tarihini başlatmaktadır.

Frig, Roma, Bizans, Selçuk, Osmanlı ve Galatların yaşadığı Beypazarı’nda farklı kültürler bir arada bulunmaktadır. İlçeye gidenlerin telkari ve dokuma ürünleri alması önerilmektedir. Kültürel değerler açısından da önemli bir yeri olan Beypazarı Ankara’nın en çok turist çeken yerlerindendir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03