Bala Gezilecek Yerler, Bala Nüfusu ve Bala Posta Kodu

Ankara'nın Bala ilçesi özellikleri nelerdir? Bala ilçesini tarihi ve Bala hakkında bilgiler.

Bala 09.09.2020, 22:08
Bala Gezilecek Yerler, Bala Nüfusu ve Bala Posta Kodu

Bala Gezilecek Yerler

Bala Ankara’ya ait bir ilçedir. İçinde bulundurduğu Beynam Ormanları ile dikkat çekmektedir. Gezilecek başlıca yerleri; Beynam Ormanları, Aliasos Antik Kenti, Kesikköprü Barajı ve Kesik Köprü’dür.

Bala Halkı Nasıldır?

Bala halkı eskiye dayanan tarihi nedeniyle oldukça farklı kültürlerle yoğrulmuştur. Özellikle köyleri oldukça sıcak olup yardımsever ve misafirperver yapıya sahiptir.

Bala Tarihi

Bala tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Birçok farklı ilden göç almış ve Türkmen barındırmıştır. Ayrıca Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Kafkaslar Rusların eline geçince Çerkezler de Bala’ya yerleşmiştir. İlçede 23 Türkmen Köyü, 8 Türk Köyü, 15 Kürt Köyü, 1 Kazan Tatar Türkü Köyü olmak üzere 47 adet köy ya da mahalle bulunur. Yapılanmasını sağlayan aşiret reisi İmirzalıoğlu Mir Osman Bey’dir.

Bala İlçesinde Ne Alınır?

Bala’nın döneri ile lokantaları oldukça bilinmekte ve özellikle de Kesikköprü Barajı’nda rakı-balık keyfi çok sevilmektedir. Bala’nın festivallerde en çok eşek ve eşek sütü tanıtımları yapılmaktadır. Bala da eşek sütü ile ön plana çıkmakta ve festivallerde tanıtımları yapılmaktadır.

Bala Ankara Arası Kaç Kilometre?

Bala ilçesi Ankara merkeze 69 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Bala Yol Tarifi

Bala’ya ulaşmak isteyenler için farklı yollar mevcuttur. Ancak Ankara Bala arası yol süresi yaklaşık olarak 1 saat 12 dakika sürmekte ve alternatif yol tariflerine internetteki haritalar aracılığıyla ulaşmak mümkün olmaktadır. Ayrıca Ankara merkezden Bala’ya gitmek isteyenler için de gün içinde farklı saatlerde otobüsler bulunmaktadır.

Bala İlçesi Özellikleri

Bala ilçesi tarihe tanıklık eden ve birçok acıyı çekerek yerleşim yerlerini terk edip Bala’ya yerleşen insanlarla doludur. Birçoğu kendi memleketlerini terk edip Bala’yı mesken tutmuştur. Tarihi dokusu ve kültürü farklı olan ve bunu hissettiren Bala’da insanlar oldukça sıcak kanlı ve dostane yaklaşımlar içerisindedir. Festivallerde kendini ön plana çıkarmayı başaran ve tanıtımı güçlü olan ilçeler arasındadır.

Bala Posta Kodu

Bala Posta Kodu 06720 olarak belirlenmiştir.

Bala Nüfusu Kaçtır?

Bala nüfusu son verilere göre 16.562 erkek ve 13.718 kadından oluşmaktadır. Yüzölçümü de 2530 km2 olarak ölçülmüştür.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11