Yeni Doğan Bebeğime Sütüm Yetiyor Mu?

Sütüm yetiyor mu testi milupa nedir? Sütüm yetiyor mu nasıl anlarım? Anne sütüm yeterli mi testi nasıl yapılır? Sütün yeterli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Anne Bebek 09.10.2020, 10:27
Yeni Doğan Bebeğime Sütüm Yetiyor Mu?

Anne-baba adaylarının en çok korktuğu şey bebeklerinin bakımı ve bu bakım konusunda yetersiz kalacaklarıdır. Özellikle de anne adaylarının sütüm yeterli olur mu acaba sorusunu kafasından atamıyorlar. O yüzden anne ve baba adaylarının bebek gelişi ve çocuk gelişimi hakkında bilgi edinmeleri kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir.

Bunun için bebek ya da çocuk gelişim kitapları alabilir ya da bu tür konu içeriği içeren dergileri de takip edip bilgi sahibi olabilir ve korkularını yenme konusunda kendilerini geliştirebilirler.

Yeni doğan bir bebek için en önemli şey aslında sevgi dolu bir ortamda gereksinimleri karşılanarak büyütülmesidir. Bu durum aslında çokta korkulacak söz konusu bir şey değildir.

Yeni Doğan Bebekler Nasıl Beslenmelidir?

Yeni doğan bir bebeğin tabi ki de en iyi şekilde beslenmesi anne sütü ile olacaktır. Fakat annenin sütü yetersiz ise anne sütünün içerdiği besin değerlerini, proteinleri ve mineralleri içeren bebek mamaları ile de ek tavsiye yapılma durumu söz konusudur.

İlk Üç Ay Yeni Doğan Bir Bebek Nasıl Beslenmelidir?

Henüz bir aylık bebek iki ve yahut da üç saatte bir acıkma durumu olacaktır. Gün içerisinde de sekiz ve yahut da on iki defa olmak üzere anne sütü ve ya da mama içmesi gerekmektedir.. İlk aylarda sadece ve yalnızca anne sütü ile beslenen bir bebeğin annesinin her emzirmesinde iki memesinden de süt emmesi gerekiyor.

Çok yapılan hatalardan olan bir diğer durum annenin sütünün yetmemesi durumunda verilen inek sütü, koyun sütü ya da keçi sütü de yapılan ve bebeğin sağlığını etkileyebilecek faktörde olan büyük bir hatadır. Asla ama asla bu hatanın yapılmaması gerekiyor. Eğer sütünüz yetersiz geliyor ise bu durumu yapmak yerine mama vermeyi tercih ediniz.

Bir diğer durum da bebeklerin gece uyanmaları meşhur olduğu bilinir ve bunun yanı sıra her bebeğin gece beslenmeye anne sütüne ihtiyacı vardır. Bebeğiniz eğer geceleri ağlıyorsa bunun için korkmak yerine acıkmış olduğunu aklınıza getirin.

Yeni Doğan Bebeğime Sütüm Yetiyor Mu?

Her yeni doğum yapmış ve emziren annenin yaşadığı ve sürekli olarak sorun haline getirdiği bu durumu anlamanın aslında en temel ve en basit örneği annelerin gözlem yapmasıdır.

Nasıl yani diye soracak olursanız; bebeğinizin acıktığı zamanlarda kendi sütünüzü verdikten sonra rahatladığı ve sustuğunu hala ağlamaya devam etmediğini görüyorsanız demek ki sütünüz bebeğinize yeterli geliyor demektir.

Diğer bir belirtisi ise bebeğinizin doğmuş olduğu günden itibaren göstermiş olduğu süreçteki gelişim evresine bakın. Kilo alıp almadığını elbette ki fark edeceksiniz ve göreceksinizdir. Bu durumdan da anlamanız oldukça mümkündür.

Diğer bir anlama yolu ise doktorunuza başvurarak bilgi almanız hususunda olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35