Anne Sütünün Yarayıp Yaramadığı Nasıl Anlaşılır?

Anne sütünün yaradığı nasıl anlaşılır? Anne sütünün bebeğe yaramaması anlama yöntemleri. Anne sütünün doyurucu olduğu nasıl anlaşılır?

Anne Bebek 30.09.2020, 10:38 01.10.2020, 08:34
Anne Sütünün Yarayıp Yaramadığı Nasıl Anlaşılır?

Anne Sütü Bebek İçin Yeterli Midir?

Günümüzde son yıllarda anne sütü vermek isteyeni emziren ve konunun önemini kavramış oldukça bilinçli anne sayısı git gide artmıştır.

Emziren annelerin en büyük ve en çok korktuğu endişe ettikleri durumlardan birisi de bebeğinin doymadığını ve sütünün yetersiz geldiği konusunda kafa yormalarıdır.

Özellikle yeni doğum yapan anne adaylarında oldukça sık rastlanılan bir durum olmakla birlikte diğer annelerin de doğumu takip eden ilk günlerde bu endişeleri olmakta ve bebeğin maalesef ne yazık ki ek besin başlanmasına sebep olmaktadır.

Fakat yeni doğan bebeklerde yani bebeğin ilk günlerinde gıda gereksinimi çok olmadığı için endişeye ve korkuya kapılmaya hiç gerek yoktur.

Yeni doğan bir bebek ilk gününde yaklaşık olarak sahip olduğu kilo başına 30 ml ile doyacak ve gereksinimi için bu miktar yeterli olacaktır.

Bu da örneğin üç buçuk kiloya sahip olarak doğan bir bebek için yüz on beş miligram anne sütüne ihtiyaç var demektir. Daha sonra günden güne bebeğin gelişimi ile her gün bu miktar kilo başına yirmi miligram artar ve yaklaşık bir hafta sonra yüz eli miligram anne sütü değerine ulaşır.

Yani aslında çok küçük bir kaba ve kolay hesapla beş yüz miligram günlük anne sütü ile bebeğin gereksinimi karşılandığı bebeğin doyduğu söylenebilir.

Anne Sütü Kalitesi Nasıl Artar?

Sağlıklı ve düzenli bir şekilde dengeli beslenen emziren annelerin süt kalitesi yükselir. Çünkü annenin beslenmesi, beslenmesine dikkat etmesi direkt olarak doğrudan annenin süt kalitesini ve içerdiği besin değerlerini doğrudan etkiler.

Doğru dürüst beslenmeyen anne de sütün azalması gibi sorunlar yaşanabilir ya da emzirme sırasında bir takım eksiklikler gelişir ve ya da sütün kalitesi ve besin değeri eksilip düşebilir. Bu durum da bebeğin daha az kilo almasına ve daha az yavaş bir şekilde gelişmesine sebep olur. Ayrıca emziren annenin de genetik faktörlere bağlı olarak sütün yağ miktarı veya da sütün çok olup olmaması kişiden kişiye göre değişim gösterebilir.

Anne Sütünün Bebeğe Yarayıp Yaramadığı Nasıl Belli Olur?

Anne sütünün ancak bebeğe yeterli gelip gelmediği konusuna doktor karar verebilir. Bu durumu siz anlayamazsınız.

Emziren bir annenin sütünün yetmemesinin en belirgin ve temel işareti aslında bebeğin yetersiz kilo ve oldukça zor bir şekilde kilo almasıdır.

Yeni doğmuş olan bir bebek gelişim evresinde alt sınır olarak en az ayda beş yüz gram ve üzerinde eğer kilo alıyorsa ki anne sütünün yeterli ve bebeğe yaradığı anlamına gelmektedir. Bu durumda en önemli şey emziren annelerin ilk altı ay boyunca emzirmeyi bırakmamasıdır.

Sütün Bebeğe Yetersiz Geldiği Kilo Alma Miktarıyla Anlaşılabilir Mi?

Bebeklerde anne sütünün yarayıp yaramadığı aylık olarak gelişimindeki düzen ve aldığı kilo çerçevesi içinde anlaşılması mümkündür.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11