Anne Sütü Ne Zaman Azalır?

Bebek büyüdükçe anne sütü azalır mı? 3.ayda anne sütü neden azalır? Regl dönemi süt azalması neden olur? Süt azaldıkça ne yapmalı?

Anne Bebek 02.10.2020, 18:53
Anne Sütü Ne Zaman Azalır?

Anne Sütü Ve Olumlu Etkileri

Anne sütünün günümüzde yararları oldukça çok ve genel bilinmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda kanser tedavisinde ve ya da diğer ağır hastalıklar da hastalara anne sütü içilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü anne sütü içerisindeki besin değeri ve mineral, proteinler açısından çok zengin ve insan bünyesine, bağışıklık sistemine oldukça etkili ve faydalıdır.

Anne sütünün bu kadar etkili olduğu bilindiği için her anne ilk olarak çocuğunu emzirmek ve onun gelişiminin en iyi seviye de olmasını ister.

Anne sütünün kemik, kas ve iskelet yapısındaki faydası ve önemi de oldukça büyüktür. Kas gelişimini doğrudan etkilemekte ve kemiklerin daha güçlü bir şekilde gelişmesini sağlamaktadır.

Anne Sütünü Artırıcı Besinler Nelerdir?

İlk olarak yeni doğum yapmış olan her anneye rezene çayı içilmesi tavsiye edilir. Ve doğum doktorları yeni doğum yapmış olan her anneye rezene çayını reçete ile yazar. Bunun yanı sıra; sütü çoğalmasını sağlayan en önemli besin hayat kaynağımız olan sudur. Günde her emziren annenin mutlaka en az iki buçuk ve yahut da üç litre su tüketmesi gerekir ki sütü bol olsun.

Anne sütünün zaten önemli bir kısmı sudan oluşur.

Kalsiyum bakımından eğer bebeğinizin süt ve süt ürünlerine, hayvansal gıdalara alerjisi yok ise bol bol süt, yoğurt ve peyniri tüketin. Her gün mutlaka kahvaltınızda bir adet yumurta tüketin.

Yine anne sütünü oldukça artıran bir diğer besinler ise bol yeşillik ve sebzelerdir. Sebze tüketimi oldukça faydalıdır. Özellikle de maydanozun etkileri oldukça fazladır.

Et tüketiminin de emziren annelerin sütünü artıracak faydası olduğu bilinmektedir.

Anne Sütü Tüketen Bebeklerde Su Tüketimi

Anne sütü tüketen ve anne sütü ile büyütülen bebeklere ayrıca su verilmez.

Anne sütünün içerdiği su değeri ile bebeğin su ihtiyacı karşılanmış olmaktadır. Fakat bebeğin içinde bulunduğu ayına ve içinde bulunduğu dış ortamlarda bu durum çok nadir olarak farklılık göstermektedir.

Anne sütünün yanı sıra su tüketimi ancak ek besinlere geçiş döneminde bebeklere kaynatılmış halde olarak ya da ılıtılmış olarak su verilebilir. Fakat bebeklere su verilen ilk günler sarılık gibi hastalık yaşanma durumu söz konusu olmaması için hafif az miktar da suya şeker katılır. Ve şekerli su bebeğiniz için daha iyi olup bağırsaklarına da daha iyi gelecektir.

Anne Sütü Ne Zaman Azalır?

Emziren anne ne kadar rahat bir yapıya, ruh haline ve psikolojiye sahipse sütü de o kadar fazla olur. Kaygı ve stresin yaşanması ya da takıntılı bir ruh haline sahip annelerin sütü de az olur. Olumsuz etkilenir.

Emziren annelerin yorgunluğuna ve psikolojisine dikkat etmesi canını sıkmaması ve üzülmemesi gerekir. Çünkü sütü kesilebilir ya da azalabilir. Yorgunluk ve annenin geçirmiş olduğu hastalık kullanmış olduğu ilaç tedavisi de sütün azalmasında oldukça etkilidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36