Zafer Parkı Ankara nerede? Nasıl gidilir?

166 bin 51 m2’lik bir alan üzerine kurulmuş olan 30 Ağustos Zafer Parkı, 1994 senesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş,

Ankara 19.05.2021, 22:21 İrem Durak
Zafer Parkı Ankara nerede? Nasıl gidilir?

Zafer Parkı Ankara nerede? Nasıl gidilir?

30 Ağustos Zafer Parkı

166 bin 51 m2’lik bir alan üzerine kurulmuş olan 30 Ağustos Zafer Parkı, 1994 senesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş, devredilmiş olduğu tarihten bu yana da uzun seneler Ankaralının kullanımı için kapalı bırakılan park, 30 Ağustos 2019 tarihinde Mansur Yavaş'ın verdiği talimatıyla “30 Ağustos Zafer Parkı” adı verilerek halkın kullanımına açık hale getirilmiştir. Peki Zafer Parkı Ankara nerede? Nasıl gidilir?

30 Ağustos Zafer Parkı'nın en önemli özelliği, buradaki en kalabalık olan merkezi alanlar arasında ziyaretçilerini doğa ile baş başa bırakmasından kaynaklanmaktadır. Sakinlerinin kendilerini doğa ile bütün hissedebilmeleri adına parkın yapımı için yapay plastik malzemelerden uzak olmuş; giriş kapısı, çocuk oyun grupları, güvenlik kulübesi, kent mobilyaları ile dekoratif elemanlar ahşap malzemeden yapılmıştır. Araç trafiğine kapalı tutulan bu parkta, yürüyüş ve bisiklet yolunun haricinde sert bir zemin yer almamaktadır.

30 Ağustos Zafer Parkı, gün içerisinde nefes alabileceğiniz, şehrin ortasında doğa ile baş başa kalabileceğiniz olan hem güvenli hem de doğa ile tam anlamıyla uyumlu bir park olmaktadır. Yalnızca bitkisel olarak değil birçok kuş türlerinin göç rotası üzerinde yer alan parkımız, aynı zamanda Pakistan papağanına da ev sahipliği yapmakta.

Parkta neler yapabilirsiniz?

·         Parka gelen misafirlerimiz Ala Kafe'de veya çim üstündeki çadırların altında yer alan masalarda vakit geçirebilirler.

·         Ala Kafe'nin yan tarafında, parka gelen çocuklar için oyun oynayabilecekleri tamamıyla doğal malzemelerden oluşan çocuk oyun grupları yer almaktadır.

·         Asfalt yol üstüne çizili olan geleneksel çocuk oyunları bulunmaktadır. Parkımızı ziyaret etmekte olan misafirlerimiz geniş çim alanlar üzerinde vakit geçirirken, ücretsiz Wi-Fi hizmetinden de faydalanabilirler.

·         Parkın içerisinde yer alan bisiklet kullanımı için 1.514 m uzunluğunda bir asfalt yol yer almaktadır. Belediyemiz tarafından ilk kez uygulamaya geçirilmiş olan bisiklet kiralama noktaları ile oldukça uygun fiyatlara bisiklet kiralayarak eğlenceli zamanlar geçirilebilir. Yine 1.540 m uzunluğunda kiremit irmiği ile kaplı olan doğal koşu yolu üzerinde koşu yapılabilmektedir.

·         Parka gelmiş olan yaşlı ve engelli misafirlerimiz için gerektiği zaman kullanılması üzere golf araçları ve tekerlekli sandalyeler kullanılabilmektedir.

·         Vatani görevini yaptığı zaman şehit düşen kahraman askerlerimizin hatırasına, parkımız içerisine şehitlerimizin isimlerinin yazılı bulunduğu anıtı ziyaret edilebilmeniz mümkün.

Parkımızın iki girişi bulunmaktadır; ana giriş Beştepe Caddesi üzerinden 17. Sokak istikameti üstünden, öteki giriş ise Ankara’ya gelen-giden yolcularımızın vakit geçirebilmeleri için AŞTİ tarafından olmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04