Susuz kalabiliriz!

ABB, şehirdeki birçok noktada yer alan panolardan “Dikkat! susuz kalabiliriz” uyarısı astı.

Ankara 04.05.2021, 17:35 İrem Durak
Susuz kalabiliriz!

Susuz kalabiliriz!

ABB, şehirdeki birçok noktada yer alan panolardan “Dikkat! susuz kalabiliriz” uyarısı astı. Afişlerde, barajların yüzde 80’inin hala boş olduğuna dikkat çekilip, suyu en çok tüketenler ise şu şekilde sıralandı: *Havuzunu doldurmuş olanlar *Arabasını yıkayanlar *Hobi bahçelerini sulayanlar *Tarımda vahşi sulama gerçekleştirenler. ABB’den Susuz kalabiliriz!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde uzun zamandan beri tartışma konusu olan ve geçen ay AK Parti ile MHP’nin ‘zam’ gerekçesi ile karşı çıkarak reddetmiş oldukları kademeli su tarifesinden sonra ABB, şehrin çeşitli noktalarında bulunan reklam panolarına su ile alakalı olarak uyarı afişleri astı. Yan yana iki biçimde bulunan afişlerin birinde “Dikkat! susuz kalabiliriz. Ankara’da barajlarımızın yüzde 80’i boş. Ankara baraj doluluk oranı yüzde 20.(Aktif kullanılabilir su yüzdesi)” bilgilerine yer verildi.

Yüzde 16’lık bir kesim tüketiyor

Başlığında “Peki en çok suyu tüketenler kimler?” sorusu yer alan öteki afişte ise “Havuzunu dolduranlar, arabasını yıkamakta olanlar, hobi bahçelerini sulamakta olanlar, tarımda vahşi sulama gerçekleştirenler” yazılarak bu tüketim grubunun 15 metreküpün üstünde su kullandığını söyledi. Bu grubun tüketim yüzdelerinin yüzde 52’sini oluşturmuş oldukları, abone yüzdesindeki oranlarının ise yüzde 16.22 olduğu biçimindeki tabloya yer verilmiş olan afişte, “Yüzde 16’lık bir kesim, suyumuzun yüzde 52’sini tüketiyor” ifadesine de yer verdi.

AK Parti VE MHP ‘zam’ gerekçesiyle reddetmişti

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Meclis’e sunmuş olduğu; ‘Sosyal yardım alan ailelere suyun metreküp birim fiyatlarının 1 TL olması, 10 metreküp ve üzeri su kullanmakta olan abonelerin 7.5 TL, 15 metreküp ve üzeri su tüketimi gerçekleştiren abonelerin ise 9 TL ödemesi’ biçimindeki tarife teklifi ABB Meclisi’nde geçen ay görüşme yapıldı. AK Parti ve MHP grupları, ‘suya zam yapılmak istenmiş olduğu’ gerekçesi ile tarifeye karşı çıktı. AK Parti, ‘kademeli tarife isteklerinin ret edildiklerini sosyal yardımdan yararlanan vatandaşlara da 10 metreküpe kadar 1 TL olarak fiyatlandırılması’ teklifinde bulundu. Teklif, AK Parti ile MHP’nin ‘evet’ CHP ve İYİ Parti’nin ‘ret’ oyu kullanmalarının sonrasında oy çokluğuyla kabul edildi. ABB Başkanı Mansur Yavaş kararı veto edeceklerini belirtmişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03