Serebral palsili gençler için eğitim

ATO’nun ‘e-Ticaret ve e-İhracat Eğitimi Projesi’ kapsamında, e-ticaret eğitimi alacak olan 200 serebral palsili gencin, iş hayatına atılmasına destek olunacak.

Ankara 26.08.2021, 14:49 İrem Durak
Serebral palsili gençler için eğitim

Serebral palsili gençler için eğitim

ATO’nun ‘e-Ticaret ve e-İhracat Eğitimi Projesi’ kapsamında, e-ticaret eğitimi alacak olan 200 serebral palsili gencin, iş hayatına atılmasına destek olunacak.

Ankara Ticaret Odası (ATO), Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) ve SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliği ile birlikte hayata geçirilen ‘e-Ticaret ve e-İhracat Eğitimi Projesi’yle ilk etapta 200 serebral palsili gencin, e-ticaret alanında eğitim alarak iş hayatına atılmasına destek olunacak. Serebral palsili çocukların, iş hayatında yer almasına katkı sağlayacak olan bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden ATO Başkanı Gürsel Baran, “Proje kapsamında serebral palsili 200 çocuğumuz e-ticaret ve e-ihracat eğitimi alarak, okuldan sonra iş hayatında yer alabilecek donanıma sahip olacak. Proje ilerleyen zamanlar içinde 200 kişilik kontenjan ihtiyaca göre arttırılacak” şeklinde konuştu. Koronavirüs salgını sürecinde e-ticaretin öneminin artığına dikkat çeken Baran, “e-Ticaret alanında inanılmaz bir gelişme var. Serebral palsili gençlerimiz alacakları eğitimlerle e-ticaret ve e-ihracat yapabilir hale gelecekler. İnternet teknolojisi sayesinde e-ticaret zaman ve zemin sınırı olmadan yapılan bir iş. Serebral palsili gençlerimizin bu işleri layıkıyla yapacaklarına eminim” diye konuştu.

DÜNYAYA AÇILABİLECEKLER

Eğitim alan serebral palsili çocuklar için en önemli konunun iş olduğuna işaret eden SERÇEV Başkanı Turgay Karakaş, “Bizim için en önemli şey iş. Okul bittikten sonra bizim istihdam edilmemiz için işe ihtiyacımız var. Kendimizi idame ettirmek zorundayız. Yarın bir gün annesi babası öldükten sonra bu çocuklara ne olacak kaygısını en aza indirmek bizim için önemli” değerlendirmesinde bulundu. ATO’nun verdiği eğitimden yararlanan gençlerin bütün dünyaya açılabileceğini vurgulayan Karakaş, “Bizim için imkânsız diye bir şey yok, yeter ki bize ön ayak olun. Şu anda bunun en güzel örneğini e-ticaretle veriyoruz. Bizim çocuklarımız tek parmağıyla bütün dünyaya açılacak” ifadelerini kullandı.

BAŞARILI SONUÇLAR VERECEK

Sosyal sorumluluk projesinin başarılı sonuçlar vereceğinin altını çizen SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilek Saran da şunları söyledi: “En büyük sıkıntımız serebral palsili çocuklarımızın okulu bitirdikten sonra hayata nasıl devam edecekleriydi. Böyle bir sosyal sorumluluk projesiyle gerçekten çok güzel şeylerin başarılacağına yürekten inanıyorum. Çünkü bizim çocuklarımız burnuyla bilgisayarda kodlama yapan çocuklar.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08