Sel bölgesine yardım

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi, Kastamonu, Sinop ve Bartın şehirlerinde meydana gelen sel ve su baskınlarına müdahale etmek için araç ve personelini bölgeye gönderdi.

Ankara 13.08.2021, 17:12 İrem Durak
Sel bölgesine yardım

Sel bölgesine yardım

Büyükşehir Belediyesi Ankara İtfaiyesi, Kastamonu, Sinop ve Bartın şehirlerinde aşırı yağıştan ötürü meydana gelen sel ve su baskınlarına müdahale etmek ve yaraları sarmak adına çok sayıda araç ve personelini bölgeye gönderdi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da bu şehirlerimize toplam 10 bin adet 5 litrelik su yardımı gerçekleştirirken, 4 bin 500 koli temel gıda kolisi ile çocuk bezini de tırlarla bölgeye ulaştırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üstünden yaptığı paylaşımda, “43 personel, 2 K-9 arama kurtarma köpeği ve 18 araçtan oluşan destek ekibimiz bugün Kastamonu’ya ulaştı. Her türlü desteğimiz ile yanınızda olmaya devam edeceğiz. Kalbimiz ve dualarımız sizinle” şeklinde ifadelerde bulundu.

    Başkent Ankara, Türkiye’nin birçok noktasında çıkan yangınların ardından şimdi de Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan sel ve su baskınları için tek yürek halinde oldu.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışların neden olduğu sel bölgelerine müdahale etmek ve su taşkınlarından ötürü zarar gören vatandaşlara destek olmak için ekiplerini bölgeye sevk etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “43 personel, 2 K-9 arama kurtarma köpeği ve 18 araçtan oluşan destek ekibimiz bugün Kastamonu’ya ulaştı. Her türlü desteğimizle yanınızda olmaya devam edeceğiz. Kalbimiz ve dualarımız sizinle” dedi.

ANKARA İTFAİYESİ EKİPLERİ SEL BÖLGESİNE ULAŞTI

    Sinop, Kastamonu ve Bartın’da meydana gelen sel baskınına müdahale eden itfaiye ekiplerine destek olmak için Ankara İtfaiyesi hazırlıklarını tamamlayarak sel bölgesine hareket etti.

    Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı; Sinop, Kastamonu ve Bartın için 23 kurtarma personeli, 4 dalgıç, 3 K-9 arama kurtarma personeli ile 2 K-9 köpeği, 1 bakım-onarım, 1 itfaiye şube müdürü, 1 itfaiye amiri görevlendirdi.

     Ankara İtfaiyesi ayrıca 10 adet motopomp (motorlu tulumba) yüklü pikap, 1 adet büyük itfaiye kurtarma ve 1 adet öncü itfaiye müdahale aracı, 1 adet 4x4 arazi tipi üstü bot yüklü araç, 1 adet dalgıç ekibi aracı, 1 adet K-9 ekip aracı, 1 adet hizmet aracı, 2 adet karavandan oluşan 10 ulaştırma personeli ile birlikte toplam 43 personel, 18 araç, 35 motopomp ve 10 jeneratör de sel bölgesine ulaştı.

10 BİN ADET SU, 4 BİN 500 GIDA KOLİSİ VE BEBEK BEZİ KASTAMONU, SİNOP VE BARTIN’A GÖNDERİLDİ

    Sel bölgelerinden gelen talepler doğrultusunda yaraları sarmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günlük temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırladığı toplam 4 bin 500 gıda kolisi ve çocuk bezi yardımlarını da sel bölgelerine gönderdi.

    Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ilk etapta Sinop ve Bartın’a Seğmen Su’ya ait 5 bin adetten oluşan 5 litrelik toplam 10 bin adet suyu da tırlarla sevk etti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35