Ramazan Ayı Boyunca Ankara’da Geçerli Olacak Kısıtlamalar

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala Ramazan ayı boyunca yani 30 günlük sürede Türkiye’nin tamamında geçerli olacak kısıtlamalar da yavaş yavaş açıklanmaya başlandı

Ankara 07.04.2021, 12:07 İrem Durak
Ramazan Ayı Boyunca Ankara’da Geçerli Olacak Kısıtlamalar

Ramazan Ayı Boyunca Ankara’da Geçerli Olacak Kısıtlamalar

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala Ramazan ayı boyunca yani 30 günlük sürede Türkiye’nin tamamında geçerli olacak kısıtlamalar da yavaş yavaş açıklanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştirdiği açıklamaya göre 30 gün boyunca bütün ülke genelinde sokağa çıkma yasağı bulunacak ve kafe ile restoran gibi işletmelerin hizmet biçimleri tekrardan paket servise dönüşecek. İşte Ramazan ayı boyunca Ankara’da geçerli olacak kısıtlamalar…

Bilindiği gibi Ramazan ayı, 13 Nisan itibarıyla başlayacak. Ramazan ayı, yani 30 günün tamamında COVID-19 kapsamında gerçekleştirilecek kısıtlamalar, birçok insanın kafasını karıştırmakta olan faktörler haline gelmiş bulunuyor.

Durum bu şekilde olunca da bizler, bugüne kadar açıklanmış olan kısıtlamaları, hangi günler için ve hangi şehirlerde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı ile ilgili sizlerle paylaşım yaparak akıllardaki soru işaretlerini kaldırmaya çalışacağız.

Hafta sonu için sokağa çıkma yasağı tüm Türkiye genelinde uygulanacak

Ramazan ayına bir hafta gibi az bir vakit kalmışken vatandaşın aklında sokağa çıkma kısıtlamalarının ne şekilde işleyeceği, kafe ile restoranların durumlarının ne olacağı yönünde farklı soru işaretleri kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile beraber Ramazan ayı boyunca getirilecek ve uygulamaya konacak olan kısıtlamaları ilk defa dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre Ramazan ayı boyunca yani 30 gün ülke genelinde bütün hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirilecek, hafta içi ise saat 21.00 - 05.00 saatleri arasında yasalar sürecek. İsterseniz gelin birlikte uyulması gereken diğer önlemleri ve yasakları birlikte hatırlayalım:

Ramazan ayında getirilen ve uygulanacak olan kısıtlamalar:

  • Bütün ülke geneli hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirilecek.
  • Lokanta, kafe ile restoran gibi işletmeler yalnızca paket servis hizmeti verebilecek.
  • Bu işletmeler sokağa çıkma yasağı saatleri içerisinde de hizmet vermeyi sürdürecek.
  • Türkiye genelinde toplu iftar ile sahur yapmak kesinlikle yasaklanacak.
  • Teravih namazları içi camiler değil, evler tercih edilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03