Okullar Online Mı Olacak? Kreşler ve Ana Okulları Ankara’da Kapanacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü kabine toplantısından sonra eğitim kurumları ile ilgili süreci değerlendirerek bilgi verdi. Buna göre şu an ara tatilde olan okullar tatil bittikten sonra yüz yüze eğitime devam edemeyecek.

Ankara 19.11.2020, 22:30 İrem Durak
Okullar Online Mı Olacak? Kreşler ve Ana Okulları Ankara’da Kapanacak Mı?

Okullar Online Mı Olacak? Kreşler ve Ana Okulları Ankara’da Kapanacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü kabine toplantısından sonra eğitim kurumları ile ilgili süreci değerlendirerek bilgi verdi. Buna göre şu an ara tatilde olan okullar tatil bittikten sonra yüz yüze eğitime devam edemeyecek. Covid-19 salgını sebebiyle sonbahar aylarıyla birlikte ikinci dalganın gelmesi de gecikmedi. Vaka sayıları gün geçtikçe artarken ölüm oranları da buna bağlı olarak yükseliyor. Covid-19 salgınına yönelik olarak yeni önlemler alınmaya başladı. Bilindiği üzere Mart ayında Covid-19 salgınıyla ilgili birçok önlem uygulandı ve normalleşme sürecinin başlaması üzerine önlemler yavaş yavaş kaldırıldı.

Okullan Online mı olacak, Ankara’da kreşler ve anaokulları kapanacak mı şeklinde sorular sorulmaya başladı. Mart ayında salgın ile mücadele kapsamında alınan ilk önlemlerden biri de okulların kapatılmasıydı. Mart ayında online eğitime geçen okullar ise sonbahar döneminde yeni eğitim öğretim senesinin başlaması ile aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçmeye başlamıştı. Okullar yüz yüze eğitime başlarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sadece yüz yüze eğitime ise salgının gidişatına göre karar verileceğini söylemişti. Son zamanlarda Covid-19 vakalarının giderek artması ile alakalı olarak önlem kararları da alındı. Veliler de önlem kararlarını merakla bekliyor. Okullar online eğitime mi geçecek yoksa yüz yüze eğitim kısmi olarak mı devam edecek merak konusu oldu.

Kısmi olarak yüz yüze eğitime geçen okullar bilindiği üzere şu an ara tatil döneminde. Veliler de tatil bittikten sonra yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceğini merakla bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü kabine toplantısından sonra eğitim kurumları ile ilgili süreci değerlendirerek bilgi verdi. Buna göre şu an ara tatilde olan okullar tatil bittikten sonra yüz yüze eğitime devam edemeyecek. Kabine toplantısında alınmış olan birçok kararı paylaşan Erdoğan, okulların online eğitime geçeceği tarihi bildirdi. Veliler de online eğitimin ne zaman başlayacağını bir de ne kadar süreceğini araştırıyor. Erdoğan şimdilerde tatilde olan öğrencilerin ise tatil bitince online olarak eğitime devam edeceklerini bir de 31 Aralığa kadar da online eğitim yapacaklarını açıkladı. Konuyla alakalı olarak diğer önemli durum ise online eğitim süresinin vakalardaki sayılarda çoğalma ya da azalma olma durumuna göre değişmesi.

Kreşler ve Ana Okulları Kapanacak Mı?

Erdoğan kabine toplantısında sonra belirli maddeleri sıraladı. Sonrasında yazılı açıklamalarla bildirilen ve kesinleştirilen maddelerle ilgili vatandaşın aklında soru işaretleri kalsa da eğitim alanında alınmış olan önemli kararların kreşler ve ana okulları için nasıl olacağı da netleşmedi. Fakat kreş ve ana okulları ile ilgili olarak Erdoğan’dan ve MEB’den henüz herhangi bir açıklama duyurulmadı. Velilerin dört özle beklediği açıklamada ise nelerin olacağı ve durumun nasıl etkileneceği bilinmiyor. Buna göre ana okulları ve kreşlerle ilgili herhangi bir şey belirtmek şu an için pek mümkün görünmüyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11