Miniklere Böceklerle Ekoloji Eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi iş birliği ile Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde Ankaralı çocuklara yönelik “Böceklerle Ekoloji Eğitimi” gerçekleştirildi.

Ankara 12.10.2021, 15:11 İrem Durak
Miniklere Böceklerle Ekoloji Eğitimi

Miniklere Böceklerle Ekoloji Eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi iş birliği ile Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde Ankaralı çocuklara yönelik “Böceklerle Ekoloji Eğitimi” gerçekleştirildi. Doğayı ve böcekleri çocuklara sevdirmek ve yakından tanıtmak için gerçekleştirilen ücretsiz eğitime katılım sağlayan minikler, birbirinden öğretici etkinlikler eşliğinde oldukça eğlenceli vakit geçirdi.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi iş birliği ile Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde “Böceklerle Ekoloji Eğitimi” etkinliği gerçekleştirildi.

     Ankara Üniversitesi Bitki Koruma Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Cem Özkan tarafından gerçekleştirilen eğitimde çocuklara, böceklerin kent tarımındaki önemi ve yararı uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

Çocuklar 2 Milyon Faydalı Böceği Doğaya Saldı

      Çocuklara böcek sevgisini aşılamayı da hedefleyen eğitime Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ev sahipliği gerçekleştirirken, çeşitli deneylerle de öğretici bilgiler aktarıldı.

      ‘Azıcık Tuzla Böcekleri Yolla’ deneyi ile uygulamalı olarak gıdaların ne şekilde saklanması gerektiğini de öğrenen miniklerin gün boyu eğlenip doğayı tanıma fırsatları da oldu. Ücretsiz eğitimde katılım belgelerini aldıktan sonra domates de toplayan Ankaralı çocuklar, 2 milyon yararlı böceği Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde bitkilerin üzerine bıraktı.

Temel Hedef Çocuk Yaşta Doğayı, Bitkileri ve Böcekleri Sevdirmek

      Çocuk yaşta doğayı, bitkileri ve böcekleri sevdirmeyi amaçladıklarını ifade eden Ziraat Yüksek Mühendisi İrem Ermiş, “Yaklaşık 2 bin 700 dekarlık bir arazide bulunuyoruz. Tarım Kampüsümüzde minik misafirlerimizi ağırlayıp onlarda doğa ve ekolojik farkındalığı yaratmayı hedefliyoruz. Böcek korkularını yenmelerini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

      Böceklerle ekoloji eğitime katılmaktan ötürü mutlu olduklarını ifade eden çocuklar ise düşüncelerini şu sşekilde ifade ettiler:

-Şehmuz Erdem Özmen: “Bugün çok güzel bir gün geçirdim. Böceklerin yararlı olduğunu öğrendim. Oyun oynadık, resimler yaptık.”

-Beril Aydemir: “Böceklerden önceden çok korkuyordum. Artık korkmuyorum. Çok güzel bir gün geçirdim.”

-Zehra Aslan: “Yararlı ve zararlı böcekleri öğrendik. Çok güzel bir gündü, çok keyifli geçti.”

-Abdullah Şen: “Böcekleri şu an çok seviyorum. Yararlı ve zararlı böcek türlerini öğrendim. Kelebek çizdim. Tarladan domates topladım, çok eğlenceliydi.”

-Ayşe Ümmühan Doğan: “Böceklerin yararlarını ve zararlarını öğrendim. Güzel bir gün geçirdim.”

-Yağız Fatih Yıldız: “Çok yararlı olan böcekler kadar zarar veren böceklerin de olduğunu öğrendim.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36