Mansur Yavaş: ‘Vallahi billahi kullanmadık’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katılım sağladığı açılış töreninde konuşma yaptı.

Ankara 23.10.2021, 15:29 İrem Durak
Mansur Yavaş: ‘Vallahi billahi kullanmadık’

Mansur Yavaş: ‘Vallahi billahi kullanmadık’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, katılım sağladığı açılış töreninde "Eski dönemin borcunu ödedik, bütün yatırımlarımızı gerçekleştirdik, daha bir kuruş kredi kullanmadık. ‘vallahi billahi kullanmadık’ diyeceğim, ikna edemiyorum” şeklinde konuştu.

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Havva Gürbüz Kreş ve gündüz bakımevi açılışı ile kapalı yüzme havuzu ve spor tesisi temel atma töreni yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da yer aldığı siyasiler ile vatandaşlar katılım sağladı. Törende CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da birer konuşma gerçekleştirdi.

Daha Bir Kuruş Kredi Kullanmadı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu şekilde konuştu:

“Seçimden önce söz vermiştik, şeffaf olacaktık, bin 500 üzerinde ihaleyi canlı bir şekilde yayınladık. ‘Hesap vereceğiz’ dedik, gerçekleştirdiğimiz hizmetlerin bedelini her yere asıyoruz. ‘Ortak akıl’ dedik, hep beraber karar vererek gerçekleştiriyoruz. Belediyenin gelirlerini, kendi paramızdan üstün tutarak harcama yapıyoruz. ‘Ankara Büyükşehir el değiştirdiği zaman ayda 50 milyon eksiyle başlayacak.’ Eski dönemin borçlarını ödedik, bütün yatırımlarımızı yaptık, daha bir kuruş kredi kullanmadık. İnanamamışlar, soru önergesi vermişler, ‘vallahi billahi kullanmadık’ diyeceğim, ikna edemiyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kimse yatağa aç girmesin” talimatlarını hatırlatan Mansur Yavaş, şöyle konuştu:

“Bu konularda yaptığımız çalışmaları görüyorsunuz. Uzaktan eğitim başladığı tarihlerde, kimse ‘bu çocukların interneti var mı’ demedi, köylerin hepsine internet sağladık. Sosyal belediyecilik deyince paket alıp götürmeyi bilmekteydiler, başkent kart vererek ucube yönetimi ortadan kaldırdık. 17 bin 200 çiftçiye tohum dağıtımı yaptık. Öğrencilerle ilgili kriz… Madem doğumdan ölüme kadar belediye başkanı her şeyden mesul oluyor. Caminin bahçesinde birkaç kız çocuğu bulunuyor, belediyeye bilgi veriyorlar, soruyoruz okumaya gelmişler, yurt olmadığından dolayı kalacak yerleri yok. Hemen bir saatte organizasyon gerçekleştirdik, 8 bin tane öğrencimiz bize müracaat gerçekleştirdi, evlerine yedekten yerleşti, şu anda 4 bin civarında öğrenci bizim konukevlerimizde, otellerde ve kendi yaptığımız otellerde ücretsiz kalmaktar. Bunun masrafını nereden karşılıyoruz? İş adamlarını arıyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız bu şekilde.”

"Mansur Başkan, Ankara’yı Mustafa Kemal’in Şanına Uygun Başkent Yapacak"

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında "Kreş açıyoruz şimdi, o çocuklar güzel bir ülkede yaşamak istiyorlar. O çocuklar baskının, otoritenin egemen olduğu bir ülkede değil herkesin eşit olarak kaldığı bir ülkede yaşamak isterler. Mansur Başkan da elinden gelen bütün çabayı göstermeye devam ediyor. Ankara’yı Mustafa Kemal’in şanına uygun bir başkent yapacak" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12