Hafta içi kafe ile restoranlar kapanacak mı? Ankara’da kaçta kapanacaklar, kaçta açılacaklar?

Kış aylarının gelmesi havaların soğuması ile birlikte Covid-19 vaka sayılarında da ciddi derecede yükselme oldu.

Ankara 24.11.2020, 16:56 İrem Durak
Hafta içi kafe ile restoranlar kapanacak mı? Ankara’da kaçta kapanacaklar, kaçta açılacaklar?

Hafta içi kafe ile restoranlar kapanacak mı? Ankara’da kaçta kapanacaklar, kaçta açılacaklar?

Kış aylarının gelmesi havaların soğuması ile birlikte Covid-19 vaka sayılarında da ciddi derecede yükselme oldu. Vakalar ve ölüm sayılarındaki artış ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında çeşitli önlemler alındı.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerisi ile Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısından sonra alınan kararlara göre iş yeri kısıtlaması veya kapatılması, sokağa çıkma kısıtlaması gibi yeni önlemler alındı. Bu doğrultuda da vatandaşlar hangi kısıtlamaların hangi iş yerlerini kapsadığını merak etmeye başladı. Covid-19 ile mücadele kapsamında hafta sonu dışarıya çıkma yasağı geldi. Bu yasağın kapsamında hafta sonu hangi işletmenin ne şekilde hizmet vereceği, çalışma saatlerinin ne şekilde değişeceği ve tamamıyla kapatılan işletmeler de merak konusu oldu. Vatandaşlar berber ve kuaförlerden kafe, restoran ve bar gibi işletmelere kadar bütün işletmelerin hangi saatler arasında hizmet vereceğini merak etti.

Hafta İçi Açık Olan Mekanlar

Geçen hafta alınan yeni Covid-19 önlemleri kapsamında kuaför, berber, güzellik salonu, market, AVM gibi işletmeler normal çalışma saatlerine devam edebilecek. Açık kalmasına izin verilen bu işletmelere hafta sonu dışarı çıkma yasağı uygulanan saatlerde yasak uygulanacak. Hafta sonu ise 10.00 ile 20.00 arası sokağa çıkmak serbest olacak. Ancak 20.00’dan sonra sokağa çıkma yasağı başlayacak. Yasakla beraber hafta içi bu saatlerde açık olmasına izin verilen işletmeler de kapanacak.

Hem Hafta İçi Hem Hafta Sonu Kapalı Olacak Mekanlar

Alınan önlemler kapsamında hem hafta içi hem de hafta sonu fark etmeksizin kapatılma kararı alınan işletmeler de bulunmakta. Bar, kafe, restoran, sinema ve halı sahaların kapatılması süresiz olarak uzatıldı. Halı saha ile sinemalar yeni bir düzenleme gelene dek hizmet vermeyecek. Birtakım kafe ya da restoran gibi işletmeler için ise durum farklı olacak. Bu işletmeler ise mekana insan alamayıp yalnızca gel al diyecekler ya da paket servis hizmeti sağlayacaklar. Sokağa çıkma yasağının olacağı saatlerde yalnızca paket servis yapabilecek olan işletmeler için yasağın uygulanmadığı gün ve saatlerde gel-al şekli ile hizmet sağlanabilecek.

Bu bağlamda genel olarak tabloya bakıldığında önlemler birinci dalgada alınan önlemlerden biraz daha farklı ve yeni önlemler görülmekte. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise alınan bu önlemler kapsamında vaka sayılarında herhangi bir değişiklik olmadığı durumda yeni ve daha geniş kapsamlı, ağır tedbirlerin alınabileceğini belirtti. Ağır hasta sayılarında da 8 kat artış olduğunu belirten Koca özellikle büyük şehirler başta olmak üzere tüm şehirlerde vaka sayılarının artışa geçtiğini söyleyerek maske, mesafe ve temizlik kurallarını yeniden hatırlattı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10