Filistin için yüzlerce Ankaralı İsrail Konsolosluğu'na yürüdü!

İsrail'in Filistin'e yönelik başlatmış olduğu ve bir türlü durmak bilmeyen zulüm Ankara'da binlerce kişi tarafından protestolara döküldü.

Ankara 11.05.2021, 12:54 İrem Durak
Filistin için yüzlerce Ankaralı İsrail Konsolosluğu'na yürüdü!

Filistin için yüzlerce Ankaralı İsrail Konsolosluğu'na yürüdü!

İsrail'in Filistin'e yönelik başlatmış olduğu ve bir türlü durmak bilmeyen zulüm Ankara'da binlerce kişi tarafından protestolara döküldü. Akşam saatlerinde Ankara'da toplanan binlerce vatandaşımız İsrail Büyükelçiliği önüne giderek Filistin'de yaşanan olayları alkışlar ve sloganlar eşliğinde lanetledi. Filistin için yüzlerce Ankaralı İsrail Konsolosluğu'na yürüdü!

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik gerçekleştirdiği saldırıları Ankara, İstanbul, Yozgat ile Denizli başta olmak üzere ülkenin dört bir yanından protesto haberleri geldi. Ankara'da TBMM önünde başlatılan yürüyüş, İsrail Büyükelçiliği konutu önünde gerçekleştirilen açıklama sonrasında sona erdi.

İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs'teki Şeyh Cerrah bir de Mescid-i Aksa'da Filistinli sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılardan sonra Gazze'den Batı Kudüs ve Beyt Şems'e Hamas tarafından roket saldırıları yapıldı.

Yaşanan gelişmelerin ardından Ankara'da bir protesto yürüyüşü yapıldı. Kalabalığın 'Katil İsrail Filistin'den defol' sloganları attığı işitildi.

Memur-Sen protestolara katıldı

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile beraber protestolara katılan sendika yöneticileri de Filistin'de yaşanan olayları protesto yürüyüşüne katıldı. Durmuş, Ankara'daki protestoların ardından gerçekleştirdiği açıklamada bütün dünyanın Filistin'de yaşanan olaylara karşı üç maymunu oynadıklarını belirterek Türkiye'nin her daim olduğu gibi Gazze'nin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10