Faruk Koca’dan Açıklamalar: Kararı Yönetim Verir!

Başkent ekibi Ankaragücü’nde daha önce kariyerli teknik adamların da bulunduklarını fakat takımı düşüren insanlara kimsenin hesap sormadığını belirten Koca, oyuncular ile ilgili de “Gitmek isteyeni zorla tutacak değiliz” şeklinde konuştu.

Ankara 31.07.2021, 11:54 İrem Durak
Faruk Koca’dan Açıklamalar: Kararı Yönetim Verir!

Faruk Koca’dan Açıklamalar: Kararı Yönetim Verir!

Başkent ekibi Ankaragücü’nde daha önce kariyerli teknik adamların da bulunduklarını fakat takımı düşüren insanlara kimsenin hesap sormadığını belirten Koca, oyuncular ile ilgili de “Gitmek isteyeni zorla tutacak değiliz” şeklinde konuştu.

TFF 1. Lig ekibi Ankaragücü’nün kulüp başkanı Faruk Koca, teknik direktör Mustafa Dalcı ile alakalı olarak camiada gerçekleştirilen eleştirilere yönelik olarak, yapmış olduğu değerlendirmede, “Mustafa Dalcı tercihi niçin yapıldı diye sorular geliyor. Camia denen şey somutlaşırsa, camianın dediğini uygulayalım. Camia mutlu olsun fakat nihayetinde Ankaragücü’nün halihazırda bir yönetimi bulunuyor ve kararı bu yönetim veriyor. Ankaragücü camiası Ankaragücü için gecesini gündüzüne katmış olan taraftarlar ise onlara sözüm yok fakat sosyal medya üzerinde dedikodu yapanları ben camia olarak görmüyorum” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Dalcı’nın sonuna kadar arkasında olduğunu vurgulayan Koca, “Bana göre en iyi teknik direktörlerden biri. Kariyerli teknik direktörler Ankaragücü’nü küme düşürdü, hesabını kimse vermedi. Mustafa Dalcı konusunda kararlıyım. Geri adım atmayacağım. Kararı verdik, hocamız Mustafa Dalcı’dır” diye konuştu.

KİMSE BU KULÜPTEN BÜYÜK DEĞİL

Sarı-lacivertli ekipten bazı oyuncuların ayrıldığını hatırlatan Koca, şunları söyledi:

“Gitmek isteyen futbolcuyu Ankaragücü’nde tutmam. Kimse Ankaragücü’nden büyük değildir. Hepsine çağrı yaptık. Oynamak istiyor musunuz diye sorduk. Alper Potuk’un sözleşmesinden doğan hakları neyse onu aldık. Alper’in çıkış maddesi var onu kullandık. Ankaragücü, Türkiye’nin en büyük camialarından biri ama ben Ankaragücü’ne zarar veren, tetikçilik yapan insanları camiadan görmüyorum. Biz yönetim olarak onlardan çok daha fazla düşünüyoruz Ankaragücü’nü. Biz Ankaragücü’nü ayakta tutmak için dilenci olduk. Onlar da sosyal medyadan salvo yapıyorlar. Onlar Ankaragücü düşmanı. 380 milyon lira borç ödedik hala eski yönetimden kalan 25 milyon lira transfer yasağı borcu var. En yakın zamanda transfer yasağını kaldıracağız.”

BEŞTEPE’DE BİR FUTBOLCUSU YOK

“Kombine katları ile ilgili salgından dolayı karar veremiyoruz. Börven’in sözleşmesini iyileştirerek oynatmak istedik. İlk başta kabul etti, sonra vazgeçti. Endri de kariyeri açısından Süper Lig’de oynamak istediğini söyledi. Biz de kolaylık gösterdik.

Menajerlik konusunda yalan söylüyorlar. Emre Yıldız menajer değil. Bir tane futbolcusu yok bu kulüpte. Biz futbolcunun kendisiyle görüşüyoruz ama istediğimiz futbolcu illa da menajerimle görüşün derse ne yapabiliriz ki ? Futbolcuların hiç bir problemi yok ancak ülkelerinin milli takım futbolcuları. Bu futbolcular, milli takımlarında oynamak istiyorlar. Milli takımda oynamak için de 1. Lig’de değil Süper Lig’de kalmak istiyorlar. Ankaragücü’nün büyüklüğünü ben biliyorum ve hiç bir futbolcunun bu kulübü zor durumda bırakmasına müsaade etmem. Maalesef hiç bir futbolcu Ankaragücü’nde oynamak istemiyor. Kulübü bu hale getirenler utansın.”

10 NUMARA MEVKİ İÇİN ARAYIŞTAYIZ

“10 numara mevkii için bir oyuncu istiyoruz. Diğer yerlere gerekli takviyeleri yaptığımızı düşünüyoruz. Çok iyi bir kadro kurduğumuzu düşünüyoruz. Yarın bir gün yansıması inşallah sahada olur. Soru işareti olan varsa gelsin kimliğiyle sorusunu sorsun ama kimliği ile konuşmayan tetikçidir. Biz, 45 günde 60 milyon lira para ödedik. Ankaragücü’nün 1 lira geliri yokken. Ankaragücü camiasındanım diyen Ankaragücü’nü seven insanlar Ankaragücü’nü yıpratacak açıklamalarda bulunmaz. Biz birileri gibi caka satmıyoruz. Gövdemizi taşın altına koyduk. Kendi ödemelerimizi yapmayıp kulübün ödemelerini yapıyoruz. Bizim yönetimimizde hiç ceza yok. 28 milyon lira ceza ödedim ben. Ankaragücü’ne zarar verecek bütün açıklamaları kınıyorum. Transfer yasağını kaldıracakmışız gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda görüştüğümüz insanlar, sosyal medyadaki insanlar kadar bize zarar vermiyor. Diousse 90 bin euroluk alacağını sildi. Hiçbir futbolyla kötü ayrılmıyoruz. Ayrılmak isteyen futbolcuyla anlaşıp bir kolaylık sağlıyoruz. Börven Gaziantep FK’ya gidecek. Kitsiou takım arıyor. Pinto gitmek isterse ona da kolaylık sağlarız. Oynamak isterse de takımda alan açık.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36