Eymir Gölü'nden Hem Üzen Hem Tepki Çeken Görüntüler

Ankara'da kuş türleri dahil olmak üzere birçok canlıya ev sahipliği gerçekleştiren ve doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine toplayan Eymir Gölü'nde kirlilik meydana geldi.

Ankara 17.08.2021, 22:16 İrem Durak
Eymir Gölü'nden Hem Üzen Hem Tepki Çeken Görüntüler

Eymir Gölü'nden Hem Üzen Hem Tepki Çeken Görüntüler

Ankara'da kuş türleri dahil olmak üzere birçok canlıya ev sahipliği gerçekleştiren ve doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine toplayan Eymir Gölü'nde kirlilik meydana geldi. Gölün kıyı bölgelerinde oluşan ve ve Marmara Denizi'ndeki müsilaja benzetilen kirlilik tepki topladı. Bölgede yer alan Mehmet Taşkıran, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını açıkladı.

Gölbaşı ilçesinde yer alan Eymir Gölü'nde, Marmara Denizi’nde meydana gelen müsilaj benzeri kirlilik oluştu.

Birçok Canlıya Ev Sahipliği Yapıyor

Arazisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne ait Eymir Gölü, yeşilbaş, sakarmeke, elmabaş patka ile bahri şeklindeki kuş türlerinin yanında bir de birçok canlıya ev sahipliği gerçekleştiriyor.

Doğal güzelliği ile bilinen Eymir Gölü’nde meydana gelen kirlilik, balık tutmaya ve spor yapmaya gelenlerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

MÜSİLAJ ENDİŞESİ

Gölün kıyı bölgelerinde suyun yüzeyini yağ tabakası gibi kaplayan, Marmara Denizi'nde görülen müsilaja benzetilen kirlilik, tepkiye neden oldu.

''BU DURUMLA İLK KEZ KARŞILAŞTIM''

Göle balık tutmak için gelen Mehmet Taşkıran, daha önce bu durumla karşılaşmadığını söyledi.

''SİMSİYAH SU FIŞKIRIYOR''

Taşkıran, "Oltayı attığım zaman simsiyah su fışkırıyor. Altında siyah bir şey var, akıntı var. Bu durumla ilk kez karşılaştım. Geçen hafta da gelmiştim, böyle bir şey yoktu ama bugün böyle. Neden olduğunu anlayamadım. Malzemeleri toplayıp temiz bir yere gideceğim" dedi.

Bazı kişiler de kirliliğin daha fazla alana yayılmaması için temizlik çalışması başlatılması gerektiğini söyledi. Eymir Gölü'ndeki görevli ise kirliğin yeni oluştuğunu, durumun yetkililere bildirildiğini kaydetti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04