Bisiklet Kampüsü’nde Bisiklet Ulaşımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’da sürdürülebilir ulaşım planının oluşturulması ve Ankara’nın diğer ulaşım noktalarına entegrasyonunu sağlayacak olan “Smart Ankara Proje” çalışmasına devam ediyor.

Ankara 04.09.2021, 18:02 İrem Durak
Bisiklet Kampüsü’nde Bisiklet Ulaşımı

Bisiklet Kampüsü’nde Bisiklet Ulaşımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’da sürdürülebilir ulaşım planının oluşturulması ve Ankara’nın diğer ulaşım noktalarına entegrasyonunu sağlayacak olan “Smart Ankara Proje” çalışmasına devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından 30 Ağustos 2021 tarihinde açılışı yapılan ‘Bisiklet Kampüsü’nde “Bisiklet Kiralama Sistemi” ve “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”na yönelik tüm operasyonlara devam edilecek.

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevreci ve alternatif ulaşım projelerini teker teke hayata geçirmeyi sürdürüyor.

    EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’da sürdürülebilir ulaşım planının oluşturulması ve Ankara’nın diğer ulaşım noktalarına entegrasyonunu sağlayacak olan ‘Smart Ankara Projesi’ kapsamında ‘Bisiklet Kiralama Sistemi’ ve ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’na yönelik yapılacak tüm operasyonları Bisiklet Kampüsü’nde devam ettirecek.

     Açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yapılan ‘Bisiklet Kampüsü’nde Ankara’da yaygınlaştırılacak bisiklet yolları ve kullanım kolaylığı ile ilgili olarak politikalar yapılacak.

2023’te Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planının Tamamlanması Hedefleniyor

Bütçesi 5,2 milyon Euro olan ve yüzde 85’i Avrupa Birliği fonları, yüzde 15’i ise öz kaynaklardan karşılanmakta olan Smart Ankara Projesi, Avrupa Birliği ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle devam ettirilecek.

Daha iyi bir yaşam kalitesi için illerdeki insanlar ile işletmelerin hayat koşullarını iyileştirmek ve hareketlilik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tasarlanmış olan ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’, Smart Ankara Projesi ile entegre biçimde devam edecek.

     Avrupa’da prestijli bir il planı olarak isimlendirilen ‘Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’, Ankara ulaşımının daha temiz, sağlıklı, çevreci, erişilebilir ve ekonomik olmasına katkıda bulunacak. 3 senelik bir süreyi kapsayan projenin 2023’ün ilk çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor.

İhale Sürecinden sonra kiralama sistemi de açılacak

     Smart Ankara Projesinin ikinci ayağı olan ve Bisiklet Kiralama Sistemi ismi altında devam ettirilen ‘Elektrikli Bisiklet Paylaşım Sistemi’nin kurulması için de bu sene içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ihaleye çıkılarak proje kapsamında bulunan mal ve ekipmanları alması amaçlanıyor.

Ankara’da bu kapsamda 408 tane elektrikli bisiklet, Başkentkart ve bütün kredi kartıyla kiralanarak kullanılabilecek. Ücret toplama sistemi EGO Genel Müdürlüğü tarafından belirleniyorken, sistem 24 saat esasına göre hizmet vermeye devam edecek. 480 adet EGO otobüsüne monte edilmek üzere bisiklet taşımaya uygun aparata ek olarak 34 adet şarj istasyonu, metrolarda bisikletlerin özellikle merdivenler içerisinde kolay bir şekilde taşınmasını sağlayacak biçimde bin 290 metre bisiklet rampası da alınacak.

Yeni Batı Mahallesi Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Bulvarı No: 92 Yenimahalle adresinde bulunan Bisiklet Kampüsü’nü ziyaret eden Ankaralı bisikletseverler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bisiklet ulaşımı ile alakalı olarak hayata geçirdiği projeleri ilk günden bu yana ilgi ile takip ettiklerini ifade ettiler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11