Başkentgaz’dan ısınma için öneriler

Başkentgaz, daha güvenli ve verimli ısınma olması için abonelerine doğal gaz kullanımına yönelik tavsiyeler gerçekleştirdi.

Ankara 12.10.2021, 15:19 İrem Durak
Başkentgaz’dan ısınma için öneriler

Başkentgaz’dan ısınma için öneriler

Başkentgaz, daha güvenli ve verimli ısınma olması için abonelerine doğal gaz kullanımına yönelik tavsiyeler gerçekleştirdi.

Şirketten gerçekleştirilen açıklamada, kışın ısınma ihtiyaçlarını daha konforlu ve güvenli biçimde karşılamak için doğal gaz kullanımına yönelik öneriler gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine değinilen Başkentgaz İç Tesisat Müdür Vekili Mustafa Coşkun, cihaz ve tesisat bakımı ile can ve mal güvenliğinin yanı sıra enerji tasarrufunun da sağlanacağını belirtti.

Coşkun, doğal gazla ısınmaya geçen ilk şehrin Ankara olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Özellikle Çankaya, Yenimahalle, Mamak, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Altındağ'da seneler önce doğal gaz kullanılmaya başlanmış olan hanelerde tesisatın oldukça eski ve bacalı cihaz kullanımlarının yoğun olduğunu görüyoruz. Karbonmonoksit zehirlenmelerinin yüzde 99'u da bacalı cihaz kullanmakta olan hanelerde gerçekleşiyor. Olumsuz olayların gerçekleşmemesi için kullanılan teknoloji geliştirildi. Ayrıca mevzuat ve standartlara yeni düzenlemeler getirildi. Güvenli doğal gaz kullanımı için bu düzenlemelere uygun tesisat yapısına sahip olma koşulu getirildi."

Abonelerin iç tesisat projelerinin kayıt altına alındığı sistemde gerçekleşen inceleme sonrası tespit ettikleri bacalı cihaz kullanıcılarına yönelik farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Coşkun, periyodik kontrollere ek olarak Eylül 2020'den bu zamana kadar yaklaşık olarak 18 bin bina yönetimine, 211 bin tüketim noktasına bilgilendirme yaptıklarını belirtti.

Coşkun, maliyet açısından da avantajlı çözümler ürettiklerini belirterek, "Abonelerimiz de bu konuda çok duyarlı bir yaklaşım gerçekleştiriyor. Yaptığımız bilgilendirme neticesinde 15 bin abone tesisatını daha güvenli ve uygun hale getirmek için sertifikalı iç tesisat firmasına ek tadilat projesi hazırlatarak Başkentgaz'a başvuru gerçekleştirdi. Güvenli doğal gaz kullanımı ile ilgili olarak bütün paydaşlarımızın atmış oldukları her adım hayat kurtarıcı olması sebebiyle çok kıymetli." değerlendirmesinde bulundu.

Bacalı cihaz bağlantısı için bina baca yapısında köklü bir değişiklik gerekebileceğini belirten Coşkun, hermetik cihazın bacalı cihaz bağlantısını değiştirmeye göre daha avantajlı olacağını aktardı.

Coşkun, denetimlerde uygun koşulları taşımayan bacalı cihaz kullanıcılarının doğal gaz taleplerini durdurduklarını da hatırlatarak, abonelerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almaları gerektiğini ifade etti.

Bakımlar yetkili firmalarca yapılmalı

Kış aylarında sık bir şekilde karbonmonoksit zehirlenmelerinin nedeninin mevzuat ve standarda uygun olmayan tesisat yapısı bulunduğuna da dikkati çeken Coşkun, abonelere iç tesisat bakım ve kontrolleri yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Coşkun, kış gelmeden tesisat, baca, petek ile kombi bakımlarını yetkili firmalara göstermelerinin yararlı olacağına değinerek, ayrıca güvenli ve kaliteli doğal gaz kullanımı için gerçekleştirilen bu işlemler sayesinde verimli ısınma sağlanacağını da belirtti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04