Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde Yapılan En Büyük Endüstriyel Çatı Üzeri GES Projesi Devreye Alındı

Çatı üzeri güneş enerjisi sistemleri alanında tecrübeli ve bilgili uluslararası bilinirliğe sahip ve merkezi Ankara’da yer alan ASUNIM Türkiye, 2.04MWp gücü bulunan santrali başarıyla bitirerek yeni bir ilki daha imzalamış oldu.

Ankara 31.07.2021, 23:08 İrem Durak
Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde Yapılan En Büyük Endüstriyel Çatı Üzeri GES Projesi Devreye Alındı

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde Yapılan En Büyük Endüstriyel Çatı Üzeri GES Projesi Devreye Alındı

Çatı üzeri güneş enerjisi sistemleri alanında tecrübeli ve bilgili uluslararası bilinirliğe sahip ve merkezi Ankara’da yer alan ASUNIM Türkiye, Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Anıl Ambalaj ve Kağıtçılık A.Ş.’nin fabrika çatısı üstüne kurmuş olduğu 2.04MWp gücü bulunan santrali başarıyla bitirerek yeni bir ilki daha imzalamış oldu.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nin en büyük endüstriyel çatı üzeri GES’i olan projede; tüm projelendirme ve mühendislik hizmetleri, gölge analizleri, üretim simülasyonları, optimizasyonlar ASUNIM’in Avrupa’daki mühendislik departmanı tarafından en güncel teknikler ve ASUNIM’e özel yazılımlar kullanılarak yapıldı. Sistemin, maksimum performansta elektrik üretmesi için paneller akım sınıflarına göre sıralandı. Yine sistemde, güneşlenmeden daha fazla yararlanmak için çift yönlü panel montajı yapıldı. 2.04MWp kurulu güce sahip olan sistem, yıllık 2.734.000,00 kWh elektrik üreterek fabrikanın elektrik ihtiyacının % 83’ünü karşılayacak ve dünya markaları için ihraç edilen kutu ve ambalajlar temiz enerji ile üretilmiş olacak.

Yeni lisanssız elektrik üretim yönetmeliğiyle birlikte kendi elektriğini güneş enerjisi ile üretmek isteyen işletmelerin sayısının hızla arttığına değinen Asunim Kurucu Ortağı Umut Gürbüz; “Fotovoltaik güneş enerjisi, güneşlenmenin kısmen daha sınırlı olduğu Ankara ilimizde de son derece feasible hale geldi, bunu Başkent OSB’nin en büyük çatı üzeri GES’ini kurarak tecrübe etmiş olduk. Ankara’da yer alan sanayicilerimize çağrımız, güneş enerjisi santrali kurma kararı almadan mutlaka bizlere ulaşsınlar, kendilerine Avrupa mühendisliği ile tasarlanmış, en üstün ve kaliteli ekipmanlar ile 25 sene sorunsuz çalışacak, performans garantili ve arızalara anında müdahale edilen sistemleri en uygun fiyatlar ile sunmak için bekliyoruz” dedi.

Santralde; Phono Solar güneş panelleri, Alman SMA marka inverterlar, İşviçre Leoni Studer marka özel beta ışın çapraz bağlı solar kablolar kullanıldı. Santralin bakım onarım faaliyetleri ASUNIM’in iştirak firması olan MAXIMA Enerji tarafından yürütülecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04