Başkent Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda belediyeler ve kişiler yardım için elektronik kartları kullanmaya başladı.

Ankara 19.10.2021, 13:34 İrem Durak
Başkent Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Başkent Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda belediyeler ve kişiler yardım için elektronik kartları kullanmaya başladı. Böylece ihtiyaç sahibi olan aileler için gerekli yardımı verirken elden para verilmesi yerine kartlara nakit yüklenmesi yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi kişiler için daha rahat olan bu yöntem ile insanların gururu kırılmadan ve onları rencide etmeden yardım edebilme imkanı doğmuştur.

Başkent Kart; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirmiş olduğu temassız güvenli ödeme kolaylığını kapsamakta olan bir proje olarak karşımıza çıkar. Alışverişlerinizde güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz elektronik bir kart türüdür. Bu kart belediye tarafından ekonomik durumu iyi olmayan ve yardıma muhtaç kişilere verilmektedir. Ankara Büyükşehir Belediyesi belirli zamanlarda bu kartlara nakit yüklemesi yaparak, ihtiyaç sahiplerinin kullanmalarını sağlamaktadır. Kişiler bu kartları kullanarak alışveriş yapabilirler. Böylece Ankaralı ihtiyaç sahibi olan aileler mutfak alışverişlerini gerçekleştirerek biraz olsun rahatlamaktadır. Özellikle pandemi döneminde zor durumda bulunan kişiler için oldukça yararlı olan bu yardımlar, belli aralıklarla sürmektedir. Ankara Büyük Şehir Belediyesi yardım alan ailelere destek paketleri verip onların bir nebze olsun rahat nefes almalarına yardımcı olmaktadır.

Başkent Kart Nasıl Alınabilir?

Başkent Kart maddi durumu yetersiz olan aileler için Ankaralılara özel olarak çıkarılan bir karttır. Bu kart için belediyeye başvuru yapılması gerekmektedir. Eğer maddi durumunuz yoksa ve yardıma ihtiyaç duymaktaysanız bunun için bazı belgeleri toparlayarak Ankara Büyük  Şehir Belediyesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru için gerekli belgeleri belediyeyi arayarak öğrenebilmeniz mümkün. Ayrıca internet üzerinden de başvuru yapma imkanınız bulunmaktadır.

Ankara Başkent Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin verdiği bu yardım kartlarını kullanmakta olan vatandaşlar kartlarında kalan bakiyeyi öğrenmek için iki farklı yöntem kullanabilirler. Bunları şu biçimde sıralayabiliriz:

Market Kasa Görevlisinden Başkent Kart Bakiye Sorgulama: Alışveriş yapmış olduğunuz kasa görevlisine bakiyenizi öğrenmek istediğinizi söylemeniz durumunda, söyleyecektir. Kasa görevlisi bakiyenizi görebilir.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığından Başkent Kart Bakiye Sorgulama: Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı bulunan aile yaşam merkezleri ve kadın lokallerine giderek bilgi alabilmeniz mümkün.

Bu yöntemlerden başka bir yol bulunmuyor. Bakiyenizi zamanında sorgulayarak alışverişten sonra kasada zor anlar yaşamanın önüne geçebilmeniz de mümkün. Bakiyeniz yetersiz kalması durumunda kalan miktarı cebinizden ödemeniz gerekecektir. Bu yüzden zor anlar yaşamamak adına bakiyenizi mutlaka kontrol etmenizin ardından alışverişe başlamalısınız. Market görevlisinden alışveriş öncesi yardım etmesini isteyebilirsiniz. İlla ki ödeme anında bakılacak diye bir şart bulunmamaktadır.

Yorumlar (1)
Bekir 2 yıl önce
Baskentkarti sorgulamaya olamıyorum nasilyapcazbilgisi olanbisutlesin
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35