Aşti Otopark Fiyat Listesi

Ankara Şehirler arası Terminal İşletmesi kısa adı AŞTİ  olarak bilinen otogar Ankara’nın Beştepe mahallesi Mevlana bulvarı üzerinde bulunmaktadır.  Ankara’ya şehirlerden gelen otobüsler ve arabaların konaklama yeridir.

Ankara 08.12.2020, 16:15 09.12.2020, 01:01 İrem Durak
Aşti Otopark Fiyat Listesi

                Aşti Otopark Fiyat Listesi

Ankara Şehirler arası Terminal İşletmesi kısa adı AŞTİ  olarak bilinen otogar Ankara’nın Beştepe mahallesi Mevlana bulvarı üzerinde bulunmaktadır.  Ankara’ya şehirlerden gelen otobüsler ve arabaların konaklama yeridir.  Bu durumun en önemli sorunu da otopark olarak bizleri karşılamaktadır. Gerek gelen misafirlerimiz almak ya da birilerini götürmek için kullandığımız bu otogara arabasıyla gelen insanlar bir hayli mağdur olmaktadır.  Eskiden bir çok insan mağdur olmakla birlikte bu otopark başka şekillerde kullanılmaktaydı. Örnek verecek olursak, araç satışı yapmak isteyen insanlar aşti otoparkında buluşup konuşuyorlardır. Aşti de işe gelen insanlara bile araba koyacak yer bulunmuyordu.  Amacından sapan ve Konya yolu üzerinde bir trafiğe sebebiyet veren bu otoparkta yeniliğe gidildi.

Aşti otopark tarifeleri

  1. Ankara otogar da ilk 45 dakika içinde konaklama süresi ücretsiz
  2. Saat süresi 45/60 dakika  arası 10TL olarak araçlardan alınmaktadır.
  3. 60 dakikayı aşanlar için her bir saat için 1.5 TL ek fiyat konulmaktadır.
  4. Otoparkta tam gün durmak isteyen araçlar 38.5 TL gözden çıkarmalılar.
  5. 24 saati geçiren araçlardan saat başına fiyat alınmaktadır. Araçlardan saat başına 50 kuruş alınmaktadır.
  6. Yeni sistemde her ne kadar 45 dakika da olsa 60 dakikalık bir ücretsiz duruş sistemi getirilmiştir.

Araçların dinlenme süreleri ve bir çok insanın mağdur olmaması için gidilen bu uygulama şuan güzel bir şekilde işlemektedir. İnsanlar bu sayede para ödememek için ilk 45 dakika içinde otoparkı terk etmeyi tercih etmektedir. Bu sayede kalabalık olmamakla birlikte trafik konusuna da çözüm getirmiş oldular.  Araçların duruş süresine göre otopark ücret almaktadır. Bu fiyatlar güncel 2019 AŞTİ otopark fiyatıdır.  Her yıl belirli bir artışla fiyatlar değişmektedir.  Fiyatların arasında aşırı bir değişme gözlenmemektedir.  Son birkaç yıldır bu fiyatlar göze çarpmaktadır. En fazla değişim belki tam gün ve tam günü aşma süresinde olabilir. Değişme olduğu zaman AŞTİ otopark girişinde asılı tabelalar da fiyat listeleri güncellenip asılmaktadır. Oralardan daha net bilgi alınabilir. Ama ilk 45 dakikanın ücretsiz olması değişmeyen bir süredir.

Yorumlar (2)
Oktay caglar 3 yıl önce
Sayın başkan orda calisan personel olarak benden ayda 25 tl ve günlük 5 defa wc ücreti alınıyor asma kadar olan ben güvendim size oy verdim 18 oyum vardı verdim bu nasıl olacak günlük 50 60 tl alan bir insanım saygılar 4 çocuğum 6 baş aileyiz lütfen cevap verirseniz çok memnun olurum
Seniha yıldız 3 yıl önce
Aşti genel müdürlüğüne
Ankara asti otogarında görmüş olduğum bir tavirdan dolayi bu duzen değişmez dedim.
Taksiciler bizim ozel arabamla getidigim bir yakinimi arabafan eşyalarını indirke burada durma diye bir saniye bile gecmeden bizimle tartışmaya girdiler bu asti deki taksicilerin havası neye kime bu yetkiyi kimden alıyorsunuz.
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03