Ankara’ya Yeni İlçe Otogarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplayabilmek ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırabilmek için “Yöresel Turizm İlçe Otogarı” yapımı için harekete geçti.

Ankara 12.08.2021, 13:09 İrem Durak
Ankara’ya Yeni İlçe Otogarı

Ankara’ya Yeni İlçe Otogarı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplayabilmek ve vatandaşların ulaşımını kolaylaştırabilmek için “Yöresel Turizm İlçe Otogarı” yapımı için harekete geçti. Gazi Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (FSM) No: 5/1 adresinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan arsada temeli atılacak olan ilçe otogarı için 9 Eylül 2021 tarihinde ihaleye çıkılacak. Büyükşehir Belediyesi ilçe otogarının bitirilmesi ile birlikte kent merkezinde meydana gelen trafik yoğunluğunu da azaltmayı amaçlıyor.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak, Başkentlilerin ulaşımını kolaylaştırmak ve kent merkezinde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için “Yöresel Turizm İlçe Otogarı” yapımı için harekete geçti.

    9 Eylül 2021 tarihinde yapım ihalesine çıkılacak yeni ilçe otogarı, Gazi Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde inşa edilecek.

TEK MERKEZ SAYESİNDE TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK

    Başkent ulaşımında Ankara’nın ilçelerine hizmet veren özel taşıma araçlarından Polatlı ve Şereflikoçhisar otobüsleri AŞTİ’yi, Kızılcahamam ve Kahramankazan otobüsleri ise Etlik Eski Garajları kullanmaya devam ediyor.

    Diğer dış ilçelere hizmet veren otobüslerin şehrin muhtelif yerlerindeki cadde ve sokaklarda indirme bindirme yaparak trafik yoğunluğuna neden olması üzerine proje hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu çözmek amacıyla yeni ilçe otogarı yapımı için düğmeye bastı.

    Gazi Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı No: 5/1 adresinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait arsa zemini, BUGSAŞ A.Ş. tarafından düzenlendikten sonra Kent Estetiği Daire Başkanlığına teslim edildi. Modern ve konforlu tasarımıyla yeni ilçe otogarı inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra hem ulaşım esnafı hem de ilçelere seyahat edecek vatandaşlar artık tek merkezden daha rahat yolculuk edebilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11