Ankara’da Sokak Hayvanları İçin Özel Hastaneler

Ankara Büyükşehir Belediyesi hayvan dostu uygulamaları ile sokak hayvanlarının yanında olmayı sürdürüyor.

Ankara 05.10.2021, 12:59 06.10.2021, 17:41 İrem Durak
Ankara’da Sokak Hayvanları İçin Özel Hastaneler

Ankara’da Sokak Hayvanları İçin Özel Hastaneler

Ankara Büyükşehir Belediyesi hayvan dostu uygulamaları ile sokak hayvanlarının yanında olmayı sürdürüyor. Sahipsiz sokak hayvanlarının sağlığı için gönüllü hayvanseverler ve ilçe belediyeleri ile iş birliği sürecini devam ettiren Büyükşehir Belediyesi şimdi de Özel Hayvan Hastaneleri Derneği (OHHAD) ile sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için iş birliği protokolü imzaladı.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi sahipsiz sokak hayvanları ile alakalı olarak Başkent’te başlattığı çalışmalara ara vermeden devam ediyor.

    Gönüllü hayvansever ve ilçe belediyeleri ile sokak hayvanlarının sağlığı için ortak projeler yapan ve ilçe belediyelerine kısırlaştırma desteği veren Büyükşehir Belediyesi şimdi de Özel Hayvan Hastaneleri Derneği (OHHAD) ile “Ankara İli Genelinde Sahipsiz Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılmasına Yönelik Ortak Hizmet Projesi” iş birliği protokolüne imza attı. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerine kendi bünyesinde bulunan veteriner hekimlerle de devam eden Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, protokol kapsamında kısırlaştırma ücretini ödeyecek.

Büyükşehir Sokak Hayvanları İçin Çalışacak

   Büyükşehir Belediyesi ile OHHAD iş birliği sayesinde Ankara genelinde hizmet veren 11 Özel Hayvan Hastanesi’nde sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırma operasyonları yapılacak.

    Ankara’da sokak hayvanlarına besleme, veterinerlik ve rehabilitasyon hizmeti vermeyi sürdürdüklerinin altını çizen ve öteki belediyelere örnek olmayı hedeflediklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şu değerlendirmeleri gerçekleştirdi:

“Sahipsiz hayvanlar konusu Ankara’nın gündeminde yer aldığı kadar Türkiye’nin de gündeminde bulunuyor. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlar için önemli aşamalardan birinin kısırlaştırma olduğuna inanmaktayız ve bu konuda hızlı kararlar almak istedik. Türkiye’de ilk defa Özel Hayvan Hastaneleri Derneği ile beraber kısırlaştırma ile alakalı olarak yepyeni bir adım atıyoruz. Sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması ile ilgili özel hastanelerle beraber hızlı bir biçimde mesafe kat edeceğimize inanmaktayız. Özel Hayvan Hastanelerinin desteği ile Büyükşehir Belediyesi bu konuda öncü olacak.”

Kısırlaştırma Operasyonları 11 Farklı Özel Hastanede Yapılacak

   OHHAD çatısı altında Türkiye genelinde hizmet vermekte olan 43 Özel Hayvan Hastanesi olduğunu ve bunlardan 11 tanesinin Ankara’da yer aldığını ifade eden OHHAD Başkanı Başhekim Tarkan Özçetin de şu şekilde konuştu: “Büyükşehir Belediyemizden sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması yönünde bir iş birliği teklifi geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. Mansur Başkanımızın sokak hayvanları ile alakalı olarak hassasiyetini biliyoruz. Bu yalnızca Ankara’nın değil Türkiye’nin de ciddi bir sorunu. Bu problemi en çok yaşayanlardan birisi de biz veteriner hekimler oluyoruz. Bu yüzden Özel Hayvan Hastaneleri olarak taşın altına elimizi koymak istedik. Türkiye’de sayıları 2 bine yakın olan veteriner kliniği olan arkadaşımızla beraber ve devletimizin alakalı diğer kurumları el birliği gerçekleştirerek projeyi genişlettiklerinde ülkemizdeki bu sorunun en insani yöntemle, Türk milletine yakışır bir biçimde çözüleceğine inanmaktayım.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11