Ankara’da Sigara İçmenin Yasak Olduğu Yerler

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da korona virüs tedbirleri kapsamında sigara içmenin yasak olacağı cadde, meydan ve sokaklar gibi alanları ilçe hıfzıssıhha kurullarına göre tek tek belirlenmiş durumda.

Ankara 22.11.2020, 22:45 İrem Durak
Ankara’da Sigara İçmenin Yasak Olduğu Yerler

Ankara’da Sigara İçmenin Yasak Olduğu Yerler

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da korona virüs tedbirleri kapsamında sigara içmenin yasak olacağı cadde, meydan ve sokaklar gibi alanları ilçe hıfzıssıhha kurullarına göre tek tek belirlenmiş durumda. Şehir genelinde maske kullanımının doğru bir şekilde uygulanabilmesi amacı ile alınan kararların doğrultusunda birçok yer yasak altına alındı. Özellikle de kent merkezinde olup nüfus hareketliliğinin çok olduğu Kızılay ile çevresinde bulunan birçok sokak ve caddede sigara içilmesi yasak. Kurulların belirlediği cadde ila sokakların yanında bir de toplu taşıma duraklarındaki semt pazarlarında da sigara içmek yasaklandı.

Cezası 900 TL

Korona virüs önlemleri kapsamında gelen sigara yasağı için en çok merak edilen şey mekanları kapsayıp kapsamadığı oldu. Gelen yasak ise mekanları kapsamıyor. Buna göre açık alanlar ile bahçeleri bulunan yerlerde sigara içilmesi serbest olacak. Fakat mekanın önüne çıkıp toplu şekilde bir arada bulunup sigara içilmesi yasak olacak. Yasağa uymayanlar ise Kabahatler Kanunu’nun 32. İle Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddeleri gereğince işlem görüyor. Maske takmayanlara olduğu gibi cadde, sokak ve meydan gibi açık alanlarda sigara yasağına uymayanlara da para cezası kesilecek ve bu miktar da 900 TL olarak belirlendi. İşte Ankara’da kent merkezinde bulunan 8 ilçede belirtilen dumansız alanlar.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04