Ankara’da piknik alanları yasak mı?

Koronavirüste kontrollü normalleşme ile beraber milyonlar kısıtlamasız olarak ilk haftasonu günlerini geçiriyor

Ankara 19.05.2021, 16:31 İrem Durak
Ankara’da piknik alanları yasak mı?

Ankara’da piknik alanları yasak mı?

Koronavirüste kontrollü normalleşme ile beraber milyonlar kısıtlamasız olarak ilk haftasonu günlerini geçiriyor. 3,5 ayın ardından hafta sonu sokağa çıkma durumu bulan pek çok kişi sahillere, piknik alanlarına ve doğa ile baş başa kalabilecekleri mekanlara akın ediyor. Yaklaşık olarak 13 haftadır hafta sonu yasakları sebebiyle sokağa çıkamayanlar, hasret kalmış oldukları piknik ve mangalları yakmak ve güzel bir gün geçirmek istiyor. Çoğu kişi mangal yakmanın yasak olup olmayacağını ve piknik alanlarının açık olup olmadığını araştırıyor. Peki Ankara’da piknik alanları yasak mı?

Piknik yapmak yasak mı? Mangal yasak mı?

Koronavirüs ile mücadele için yeni bir döneme daha girdik. Milyonlar kısıtlamasız olan ilk cumartesi gününü geçiriyor. Uzun bir zamandan beri hafta sonlarını evlerinde geçirmek zorunda kalan vatandaşlar kısıtlamaların kalkması ile beraber kendilerini sahillere, yeşil alanlara attı. Yurt genelinde havaların iyi olmasından ötürü ilk kısıtlamasız hafta sonu gününde pek çok kişi piknik yapmak ya da mangal yakmak istiyor. Yasakların kapsamını araştırmaya başlayan pek çok kişi Ankara’da piknik alanları yasak mı sorusunu araştırıyor.

Kabine toplantısında 'Kontrollü Normalleşme' ile alakalı detaylar belli olmuş, İçişleri Bakanlığı da genel çerçeveyi duyurmuştu. Fakat Bakanlık tarafından açıklanan ve uyulması gerekli olarak sıralanan kuralları kapsayan son genelgede piknik alanları ile mangal yakma konusu ile ilgili herhangi bir yasak bulunmuyor.

Fakat, İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz sene yayınlamış olduğu genelgede "Ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde (ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç) 31.10.2020 tarihine kadar mangal/semaver/ateş yakılmasına saat 20.00’dan sonra müsaade edilmeyecek." Şeklinde madde koymuştu.

İçişleri Bakanlığı'ndan gelen son açıklama 1 Haziran'da yapılmış ve bu tip yerlere girişlerin serbest bırakıldığına da değinilmişti.

Bakanlık genelgesi ile birlikte park, piknik alanları, bahçe, mesire yerleri, plajlar 1 Haziran'dan itibaren kullanılabilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12