Ankara’da İyilik Dalgası Hareketi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da okumak için gelen fakat barınma problemi olan öğrencilerin yanında olmayı sürdürüyor.

Ankara 28.09.2021, 12:41 İrem Durak
Ankara’da İyilik Dalgası Hareketi

Ankara’da İyilik Dalgası Hareketi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da okumak için gelen fakat barınma problemi olan öğrencilerin yanında olmayı sürdürüyor. Konaklama problemi nedeniyle Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunan öğrencileri Şefkat Evleri, kiralanan otel ve yurtlara yerleştirmekte olan Yavaş, sosyal medya hesaplarından otel ve yurt sahiplerine de dayanışma çağrısını gerçekleştirdi. Çağrısı kısa sürede cevap bulan ve Ankara’da da yeni bir iyilik hareketini daha başlatmakta olan Yavaş, başvuruda bulunan herkese kucak açacaklarını ifade etti. Başvuru yapan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesine ait olan yerler dışında kiralanan otel ve yurtlara geçici olarak yerleştiriliyor.

Ankara’yı hayata geçirmiş olduğu projelerle öğrenci dostu bir şehir haline dönüştüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni bir iyilik hareketinin daha öncüsü olmayı başardı.

     Üniversiteyi kazanarak Ankara’ya gelen fakat barınma problemi yaşayan öğrencilere geçici barınma desteği veren Yavaş, Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunan tüm öğrencilere kucak açacaklarını ifade etti.

İyilik Hareketi Bu Sefer Gençlerin Geleceği İçin

      Sosyal medya hesaplarını kullanarak yurt, konaklama tesisi, otel ve misafirhane sahiplerine seslenen dayanışma çağrısı gerçekleştiren Yavaş, “Edirne’den Kars’a onlarca vilayetten Ankara’ya gelen çocuklarımız bulunuyor. Onlar Ankara’yı evi seçti, ana baba ocağı bildi. Vakit ev sahipliği yapma vakti. Gelin bizlere ulaşın, hiçbir evladımızı açıkta bırakmayalım” şeklinde konuştu.

     Öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanabilmesi için otellerden ve yurtlardan olumlu geri dönüşlerin gelmesiyle beraber Başkan Yavaş’ın çağrısı kısa sürede cevap bulmuş oldu. Barınma talebi için Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulunan öğrenciler, kiralanmış olan otel ve yurtlara yerleştirilmeye başlandı.

Yemekten Güvenliğe Kadar Ulaşımdan Çamaşır Hizmetine Öğrencilerin Her Problemi Çözüme Kavuşturuluyor

      Başkent 153 üzerinden ya da online olarak başvuruda bulunan öğrencileri Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda ağırlamakta olan ekipler, kayıt işlemlerinden sonra öğrencilere kalacakları yerlere kadar eşlik ediyor.

     Kiralanan otel ve yurtlara servislerle taşınan öğrencilerin güvenlikleri Zabıta Daire Başkanlığı ve ANFA Güvenlik ekipleri tarafından sağlanıyor.

      Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin kalacakları merkezler içerisinde ulaşım problemi yaşamaması için Kızılay, Ulus gibi merkezi yerlere sabah ücretsiz servis uygulaması başlatıldı, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere günde iki öğün yemek ikramı da gerçekleştiriliyor. Öğrencilere ücretsiz bir şekilde çamaşır yıkama hizmetinin verildiği barınma noktalarında bulunan odalarına ayrıca hijyen ve yemek kitleri de bırakılıyor.

Barınma Problemleri Çözülen Öğrencilerden Başkan Yavaş’a Teşekkür

      Geçici barınma problemleri çözülen, otel ve yurtlara yerleşen öğrenciler ve velileri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a şu sözlerle teşekkürlerini ilettiler:

-Aleyna Kıdak: “Samsun’dan geldim, yurt başvurum yedeklerde kaldı. Uyum süreci içerisindeyken bile kalacak yerim olmadığı için gelememiştim ancak Büyükşehir Belediyesinin bu uygulamasını görünce başvuruda bulundum ve hemen bir yere yerleştirildim. O kadar fazla öğrenci ve aileye yardım ettiler ki, her problemimizi çözdüler. Teşekkür ederim.”

-Dilruba Işık: “Ordu’dan geldim. Büyükşehir Belediyesine başvuruda bulundum ve hemen geri dönüş aldım. Şimdi buradayım ve kalacak yer problemim ortadan kalkmış oldu. Bura olmasaydı sokakta kalacaktım.”

-Nurcan Elbenli: “Her şey dört dörtlük olarak hazırlanmıştı ve A’dan Z’ye düşünülmüştü. Her şey için teşekkürlerimi sunuyorum.”

-İbrahim Ayata: “Denizli’den kızım ile birlikte geldik. Mansur Yavaş’a çok teşekkür ederim. Gerçekten aramadığım yer kalmamıştı. Sonunda problemimizi çözdü.”

-Cansu Ayata: “Çok zorlandık. Kalacak yer bulamadık. Ardından Büyükşehir Belediyesine başvurdum. Hemen geri dönüş yaptılar. Şimdi de kalacak yerime yerleştim. Burası olmasaydı başka çarem kalmayacaktı.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03