Ankara’da düzenlenen bir partide bebek kız oldu, Atakule pembe renk aldı.

Dubai’de yaşayan bir çift 100 bin dolarlık cinsiyet öğrenme partisini yapmıştı. Ankara’da da benzeri yaşandı.

Ankara 14.11.2020, 22:24 İrem Durak
Ankara’da düzenlenen bir partide bebek kız oldu, Atakule pembe renk aldı.

Yeni Parti Türü: Cinsiyet Öğrenme

Ankara’da düzenlenen bir partide bebek kız oldu, Atakule pembe renk aldı.

Dubai’de yaşayan bir çift 100 bin dolarlık cinsiyet öğrenme partisini yapmıştı. Ankara’da da benzeri yaşandı. Çift doğacak olan bebeklerinin cinsiyetini Ankara’nın sembolü haline gelen Atakule’ye yansıtılan pembe renginden anladı. Parti Ankaralı çift tarafından gerçekleştirildi. Ankara’nın sembolü olan Atakule pembe renginde ışıklarla yandı. Çift de doğacak olan bebeklerinin kız olduğunu böylece anlamış oldu.

Bebek cinsiyeti öğrenme fiyatları ise 5 ile 20 bin lira arasında değişiyor. Ankara’da organize edilen partilerin organizasyon şirketleri verdikleri bilgilerde partilere cinsiyet belirleme adı verdiklerini söylüyor. Çiftler doktorlarına parti yapacaklarını belirtiyor ve doktor da cinsiyeti belli olunca kapalı bir zarfın içine not yazarak çiftlere veriyor ya da organizasyon şirketine iletim sağlıyor. Atakule partisindeki çiftin doktoru ise bebeğin cinsiyetini organizasyon şirketinin sahibine bebeğin cinsiyetini söyledi ve süslemeler ona göre yapıldı. Atakule iki aşamalı bir organizasyon olarak planlanmış. İlk olarak Atakule’nin ışıklandırılması yapılmış ve ardından parti alanı süslenerek konukların gelmesi beklenmiş. Bu maliyet ise yaklaşık olarak 5 ile 20 bin lira arasında değişiyor.

Baby shower ile cinsiyet kutlamaları kişilere ve kreatif fikirlere göre değişiklik gösteriyor. Pandemiden dolayı insanlar geniş topluluklara kutlamalar gerçekleştirmiyor. Dolayısıyla bazı zamanlar binaların üzerine cinsiyetin rengini yansıtıyor. Küçük kutlamalarda en fazla talep edilen şey ise eğlenceli oyunlar oluyor. bu kutlamaların maliyetleri de değişiklik gösteriyor. Bazen bu kutlamaların maliyeti 500 bin liraya kadar ulaşıyor.

Kutlamalar Yeni Başladı

Organizasyon şirketleri liderleri son birkaç senedir cinsiyet belirleme partilerine talep olduğunu söylüyor. Fiyatlar genel olarak 15 ile 20 bin lira arasında değişirken bazı etkinlik talepleri daha mütevazi oluyor. Baby shower partileri son 10 senedir popüler olan ve cinsiyet değişimleri de yeni sayılan partilerden.

Ünlülerden parti yapanlar

Alişan ve Buse Varol ikinci çocuklarının cinsiyetini bu şekilde bir parti ile öğrendi. Çiftin ikinci bebekleri kız olacak. Haziran ayında Ceyda Ateş Miami’de lüks evinde vermiş olduğu partide bebeklerinin kız olacağını bu şekilde öğrendi. Galatasaray’ın kalecisi Muslera ve eşi Callegro da 28 liraya almış oldukları balonları patlatarak kızları olacağını paylaştı.

Henüz Türkiye’de yeni olan ve çeşitli şekillerde kutlanan bu partiler özellikle genç annelerin dikkatini çekiyor. Anneler bebeklerinin cinsiyetlerini öğrendikleri ilk anı sevdikleri ile paylaşmak istiyor ve bunu da genel olarak partilerle sağlıyor. Partilerin konuk sayısı, yeri ve istenenler de partilerin maliyetini etkiliyor. Tüm bu etkinlikler sayesinde insanlar mutlu anlarını ölümsüzleştirmeyi başarıyor.

Bazıları da cinsiyet öğrenme partilerinde maliyeti biraz artırarak çeşitli sembolleri kullanıyor. Yurt dışında oldukça önem verilen bu partiler ülkemizde henüz yeni yeni uygulama alanları buluyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11