Ankara’da 65 Yaş Üstüne ve 20 Yaş Altına Toplu Taşıma Yasak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yeni tedbirleri açıklayan Erdoğan 65 yaş üstüne ve 20 yaş altına toplu taşımalarla ilgili bakın neler dedi.

Ankara 01.12.2020, 16:00 İrem Durak
Ankara’da 65 Yaş Üstüne ve 20 Yaş Altına Toplu Taşıma Yasak Mı?

Ankara’da 65 Yaş Üstüne ve 20 Yaş Altına Toplu Taşıma Yasak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yeni tedbirleri açıklayan Erdoğan 65 yaş üstüne ve 20 yaş altına toplu taşımalarla ilgili bakın neler dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı, toplu taşıma araçlarını kullanamayacak." Dedi.

65 yaş üstü toplu taşıma yasak mı sorusu sık bir şekilde sorulmaya başlandı. 20 yaş altı toplu taşımalara binmesine yasak geldi mi? Bütün merak edilenler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu yeni önlemler kapsamında cevabını buldu. Gelen açıklamalarda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı olan vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Bu konu ile ilgili olarak Erdoğan: “Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı, toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.” Dedi.

Erdoğan’ın Açıkladığı Yeni Tedbirler

Bütün dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de giderek artan korona virüs vakalarını asgariye çekmek için bütün ülke genelinde yeni kısıtlamalar geldi. Önceleri yalnızca bazı büyükşehirlerde geçerli olan yasak ve kısıtlamalar ülke geneline yayıldı. Bilindiği üzere vaka sayıları ile ilgili hızlı bir artış yaşayan ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bir kabine toplantısı gerçekleştirildi. Bunun üzerine yeni alınan tedbirler ve önlemler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. İşte o yeni tedbirler ve Erdoğan’ın açıkladığı kısıtlamalar:

-Sokak kısıtlamaları hafta sonları Cuma akşam 21.00’den sonra başlayacak ve pazartesi günü sabah saat 05.00’a kadar devam edecek. Cumartesi ve Pazar günleri herkes evde olacak.

-Hafta içi her gün geceleri saat 21.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında genel olarak sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

-Restoranlarda paket servis haricinde hizmet sunulmayacak.

-Anasınıfı ile benzeri eğitim kurumlarındaki faaliyetlere bir süre ara verilecek.

-Bakkal, manav, market, kasap gibi işletmeler ve eve paket hizmeti veren yerler belirli saatlerde hafta sonları kısıtlama dışındadır.

-Cenaze namazları yakınları da dahil olmak üzere en fazla 30 kişi ile kılınacak ve nikah törenleri de bu sayıyı geçmeyecek.

-Kalabalık olan cadde ile meydanlara girişine izin verilecek kişi sayıları Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlandırılabilecek.

-Alışveriş merkezlerine giriş yapmak isteyen herkesten HES kodu istenecek.

-Evlerde mevlit, yılbaşı kutlamaları, gün ile taziye gibi insanların toplanarak bir araya geleceği etkinliklere izin verilmeyecektir.

-50 kişiden fazla çalışanı bulunan iş yerlerinde iş yeri hekiminin gözetimi altında mevcut iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ya da belirlenen personellerce salgın tedbirlerinin uygulaması sıkı biçimde denetlenecektir.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan koronavirüs tedbirlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesi ile düzenleneceğini ve Salı gününden itibaren de uygulanacağını belirtti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36