Ankara'ya Yakın Şehirler Hangileridir?

Ankara'nın komşu şehirleri ve Ankara'ya yakın önemli yerleri listeledik.

Ankara 24.09.2020, 12:45
Ankara'ya Yakın Şehirler Hangileridir?

Ankara İç Anadolu’da bulunan ve Türkiye’nin en büyük ve yoğun şehirlerinden biridir. Ankara’da hem yaz hem de kış aylarında gezilebilecek birçok alan bulunmakta ve ayrıca etrafında gezilebilecek birçok şehir bulunmaktadır. Ankara’ya yakın yerde bulunan ve yaz kış görülebilecek yerleri listeledik. İşte Ankara’ya yakın gidilebilecek şehirler.

Ankara’ya Yakın Olan Yerler

Konya; Ankara’ya yakın olan Konya yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük şehridir. Büyükşehir statüsünde olan Konya İç Anadolu’da yer alıyor. Ülkemizin de en kalabalık yedinci şehri olma özelliği taşıyor. Ankara ile Konya arasındaki mesafe de 263 kilometreye yakın.

Bartın - Amasra; Batı Karadeniz’de yer alan Amasra Ankara’ya yakın olması ile biliniyor. Dolayısıyla doğası, denizi ve kültürel zenginliğiyle oldukça renkli bir yer olan Amasra Karadeniz’in en güzel tatil beldelerinden biridir.

Karabük - Safranbolu; Ankara’ya 228 kilometre uzaklıkla ve Karabük ilçesi olan Safranbolu Osmanlı mimarisinin izini taşıyan konaklarla ünlü bir yerdir. UNESCO Dünya Mirası listesinde gösterilen Safranbolu Türkiye’de ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

Kapadokya; yaz kış fark etmeksizin en popüler yerlerden biri olan Kapadokya; Hasandağı, Güllüdağ ile Erciyes’in püskürttüğü lav ile küllerin tabakalaşması sonucu oluşmuştur. Doğal aşınmayla kendine hayran bıraka Beyaz Atlar Diyarı olarak da adlandırılan Kapadokya Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Aksaray şehirleri arasında yer alıyor.

Odunpazarı; Türkiye’nin gözde yerlerinden olan Eskişehir’e bağlı ilçe Odunpazarı oldukça köklü kültüre ve tarihe sahiptir. Safranbolu gibi Osmanlı kent mimarisini yansıtmaktadır.

Mudurnu; Bolu’nun bir ilçesi olan ve şehre 52 kilometre mesafede yer alan Mudurnu kolay ulaşılabilir yerde olmanın avantajını yaşıyor. Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleri ve harika doğasıyla göze hitap ederken mis gibi havasıyla da dinlendirmektedir.

Bozcaarmut Göleti; Bilecik’te bulunan ve doğası ve doğa harikası göleti ile en güzel lokasyonlardan biridir. Yemyeşil ağaçlar, kocaman bir orman ile çevrili gölette kamp, piknik, yürüyüş ve trekking yapmak isteyenler için farklı seçenekler bulunuyor.

Abant Gölü; Bolu’ya 34 km mesafede bulunan ve tabiat harikası olan bir yerdir. Türkiye’nin popüler yerlerinden biridir ve İstanbul Ankara karayolu üzerinde bulunması sebebiyle de sık sık ziyaret edilmektedir.

Sapanca; Sakarya’nın ilçesi olan Sapanca; Kocaeli ile Adapazarı sınırında yer alıyor ve benzersiz doğası, tabiatı ve gölü ile enfes bir kaçamak vaat ediyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11