Ankara Valiliği Telefon İletişim, Ankara Valilik İrtibat Numarası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu COVID-19 önlemleri bağlamında “şehirlerarası seyahat valilik iznine bağlandı” şeklinde açıklama yapıldı

Ankara 07.04.2021, 16:10 İrem Durak
Ankara Valiliği Telefon İletişim, Ankara Valilik İrtibat Numarası

Ankara Valiliği Telefon İletişim, Ankara Valilik İrtibat Numarası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamış olduğu COVID-19 önlemleri bağlamında “şehirlerarası seyahat valilik iznine bağlandı” şeklinde açıklama yapıldı. Ankara Valiliği telefon iletişim, Ankara Valilik irtibat numarası haberimizde.

Ankara’da ikamet eden çok sayıda vatandaş şehirlerarası ya da şehir dışı seyahat için Ankara Valiliği’nden bilgi almak için Google aramalarında valilik telefon numarasına ulaşmayı başardı. Şehirlerarası yolculuk gerçekleştirecek olanlar için Ankara Valiliği seyahat açıklamasını duyurdu.

Ankara Valiliği’nden Koronavirüs Tedbirleri ve Seyahat Açıklaması Geldi

Ankara Valiliği virüsün yayılmasını engellemek adına sosyal izolasyonun sağlanabilmesi ve sosyal hareketliliğin insanlar arası temasın azaltılabilmesi için şehirler arası yolcu taşımacılığı gerçekleştiren otobüs seferleri artık valilik izniyle yapılabilecek.

Valilikten yapılan toplantıda bugüne kadar alınan tedbirler değerlendirildi. Buna göre otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları kurulacak. Valiliğin iznine bağlanmasından ötürü tedavi ihtiyaçlarından dolayı doktor kararı ile sevk edilen vatandaşların son 15 gün içinde geldikleri yerde kalacak yeri olmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapabilmesi durumları için geçerli olacak.

Ayrıca otobüsler artık dinlenme tesislerinde mola veremeyecek. Yolculuğuna müsaade edilen otobüsler seyahatlerinin güzergahında sadece il içindeki otogarlarda duracak ve seyahat etmesine izin verilen yolcular da kapasitelerde boşluk olması halinde alabilecek. Süreç boyu otobüs firmalarının şehir içinde hizmetleri yasaklanacak. İzinsiz yolculukların önlenebilmesi için yollarda kontrol noktalarında gereken önlemler alınacak. Otobüslerin güzergahlarında bulunan mola yerleri hijyen bakımından sürekli olarak denetim altında olacak ve sağlık kurallarına uygun bir şekilde faaliyetler yürütülecek. Bir de alınan kararların uygulanabilmesi için kolluk kuvvetleri ile ilgili diğer birimler tarafından takip edilmesi aksaklıklara meydan vermeyecek.


Ankara Valiliği irtibat telefonları ve Ankara Valiliği adresi, valilik telefonu Ankara Valiliği resmi web sitesinde aşağıdaki şekilde yer almaktadır.

T.C. Ankara Valiliği

Adres: Sağlık Mah. Mithat Paşa Cad. No:3 P.k. 06430 Sıhhiye-Çankaya/ANKARA

EK BİNA : Hacı Bayram Mah. Hükümet Cad. No:4 Ulus-Altındağ/ANKARA

KEP : [email protected]

e-Posta [email protected]

Telefon+90 (312) 306 66 66

Belge Geçer+90 (312) 306 66 70

Yorumlar (3)
Seher Bilgin 3 yıl önce
Ankara çankayada oyuruyorum .Babam 98 yasında Ankara etlikte oturuyor .Bayramda babamı ziyaret edip elini öpmek istiyorum burada benden baska çocugu yok kütfen bayramın 2. Günü ziyaret etmeme izin verin 05335217400 numaram lütfen
Kadir saygin 3 yıl önce
Aylemin rahatsızligi nedeniyle göturüp getirmek için izin verile biliyormu bilgilendirirseniz sevinirim
Ertan karsavuran 3 yıl önce
Sorunum susikintimiz var ama askıyı arıyoruz bizim sorunumuz değil diyorlar gerçekten maduruz aylardır bu sıkıntıyı çekiyoruz
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03