Ankara Valiliği Nerede? Ankara Valisi Kimdir?

Ankara Valiliği telefon numarası nedir? Ankara Valiliğine nasıl gidilir? Ankara Valiliği genelgeleri neler?

Ankara 03.11.2020, 13:55
Ankara Valiliği Nerede? Ankara Valisi Kimdir?

Vacip Şahin 1964 yılında Bayburt'ta dünyaya gelmiştir. Günümüzün Ankara Valisi Şahin birçok şehirde vali olarak görev almış bir kişidir.2018 yılında Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Ankara Valiliğine atanmasına karar verilmiştir.

Ankara Valisi Hayatı

Vacip Şahin ortaokul ve lise dönemini Bayburt'ta tamamlamıştır 1985 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk bölümünden mezun olmuştur. Bazı bölgelerde Kaymakamlık Vali yardımcılığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevlerini tamamlamıştır.

11 Mayıs 2010 tarihinde Bakanlar Kurulu'nun vermiş olduğu kararla Düzce şehrinin Valisi görevliliğine getirilmiştir. 2012 yılında resmi gazetede yayınlanan bir kararname ile Malatya'nın Valisi olarak göreve getirilmiştir. Aynı kararname ile de 2014 yılında İstanbul Valisi görevine getirilmiştir.

Vacip Şahin evli ve üç çocuk babasıdır. Şahin aynı zamanda verilen görevleri layığı ile yerine getirdiği için açıklanan birçok kararda etkisi olmuştur. 1964 yılında Bayburt'ta dünyaya gelen vacip Şahin Ankara Valisi olarak büyük hizmetlere imza atmıştır.

Valilik Süresi

2018 yılında Ankara Valisi görevliğine getirilen Vacip Şahin Ankara'da bazı girişimlerde bulunmuştur. Valilik süresi boyunca özellikle kış aylarında genç öğrencilerin severek takip ettiği bir validir. Kış aylarında yoğun kar yağışların da okulları tatil etme kararını verebildiği için geç takipçileri oldukça Vali takip etmektedir.

Vali vacip Şahin bu durumdan çok memnun olduğu için sosyal medya üzerinden eğlenceli mesajlar paylaşıyor. Özellikle pandamı döneminde korona virüs sebebiyle Ankara şehrinde büyük önlemler alarak adından söz ettirmiştir. Ankara halkının sevdiği bir isim olan Vali yapılan yardım müracaat lafına sessiz kalmamıştır.

Yaptığı sosyal yardımlarla sürekli olarak basında yer almıştır. Vacip Şahin tüm partiler tarafından takdir edilen ve görevini layığı ile yerine getiren bir validir. Valilik süresi boyunca üzerine düşen tüm görevleri yerine getirerek örnek bir vali olmuştur.

Ankara Valiliği Nerede?

Ankara valiliği eski Sağlık Bakanlığı'nın bulunduğu konumdaki sıhhiyeye taşınmıştır. Ankara valiliğin aşağıdaki birimleri taşındığı yerleri göstermektedir.

Ankara Valisi - Sıhhiye Kampusu

Ankara vali yardımcıları- Sıhhiye Kampusu,

İl nüfus- Mahalle Kampusu,

Sosyal Yardımlaşma - Varlık Mahallesi

İl Dernekler Müdürlüğü - Varlık Mahallesi,

Evrak teslimi - Sıhhiye Kampusu

Çimer - Ulus Valilik ek bina

Ankara Valiliğine Nasıl Gidilir?

Ulus Valilik binasına gitmek için Metro dolmuş ve otobüs olarak herhangi birinde bilmeniz durumunda Ulus durağında inmeniz gerekiyor. Durakta indikten sonra Hacı Bayram Camii yönüne doğru ilerlerken sosyal bilimler Üniversitesi veya Hacı bayram Cami arasında kalan bölümde yer alıyor.

Sıhhiye kampüsüne gitmek için yine Metro dolmuş veya otobüs kullanılarak Sıhhiye durağında inmeniz gerekiyor. İndikten sonra Abdi İpekçi Parkı'na doğru yürümeniz gerekiyor ve Kampus parkın hemen yanında Mithatpaşa Caddesi'ne doğru ilerleyebilirsiniz.

Varlık Mahallesi kampüsüne gitmek için Ulus eski stat olarak bilinen konumun üstünde Yenimahalle ve Demet Dolmuşlarının yer aldığı duraklardan Kalkan dolmuşa bilmeniz gerekir. Metro ile gitmeyi düşünüyorsanız Akköprü durağında inerek varlık mahallesine giden Ring araçlarını kullanabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04