Ankara Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri

Her hafta sonu geldiğinde büyük bir merak duygusuyla araştırılan konular arasında hafta sonu yasakları geliyor.

Ankara 29.03.2021, 11:32 İrem Durak
Ankara Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri

Ankara Sokağa Çıkma Yasağı Saatleri

Her hafta sonu geldiğinde büyük bir merak duygusuyla araştırılan konular arasında hafta sonu yasakları geliyor. İllerin risk kodlarına göre ayrılması ile beraber hafta sonu sokağa çıkma yasağının hangi şehirlerde olacağı ve hangi illerde olmayacağı açıklandı. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı hangi şehirlerde olacak? 27-28 Mart 2021 Cumartesi-Pazar yasağı bulunuyor mu, saatleri nedir?

Hafta sonu günlerinin yaklaşması ile beraber sokağa çıkma yasağı ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Cumartesi ve Pazar yasak var mı sorusu yoğun bir şekilde ilgi görürken, 27-28 Mart 2021 günleri için de belirlenen önlemler ve getirilen kısıtlamalar belli oldu. Peki hangi şehirlerde sokağa çıkma yasağı olacak? İşte detaylar..

1 Mart 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ile birlikte, 2 Mart 2021 günü normalleşme süreci için ilk adımlar atılmış oldu. 81 İl risk gruplarına göre haritada renklere göre ayrıldı. Düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli iller belirlenerek risk gruplarına göre düşük ve orta riskli illerde çeşitli yasaklar esnetildi. Yüksek riskli şehirlerde ise kısmen yasaklar esnetildi ancak çok yüksek riskli illerde ise yasaklar uygulanmaya bir süre daha devam edecek.

Cumartesi-Pazar Yasağı Var Mı, Saatleri Nedir?

Bilindiği üzere, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı bulunan ve bulunmayan illerin listesi açıklanmıştı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli şehirlerimizde tamamen kaldırılırken yüksek ve çok yüksek şehirlerde de bir süre daha pazar günleri devam edecek. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ise yüksek ve çok yüksek riskli şehirlerde cumartesi günü bulunmuyor fakat cumartesi saat 21.00'de başlıyor, pazar günü sürecinse devam ediyor. Yüksek ve çok yüksek riskli şehirlerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı pazartesi saat 05.00'de bitiyor.

-Düşük ve orta risk grubunda bulunan şehirlerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde bulunduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam ediyor.

-Yüksek ve çok yüksek risk gruplarında yer alan şehirlerde ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arası ile Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün bütününü kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek biçimde uygulanacak olup bu şehirlerimizde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması bulunuyor.

Düşük Riskli İller (Mavi): Uşak, Şanlıurfa, Şırnak, Muş, Mardin, Hakkari, Siirt, Diyarbakır, Van, Bitlis, Bingöl, Batman, Ağrı, Iğdır.

Orta Riskli İller (Sarı): Bursa, Denizli, Aydın, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Ankara, Bursa, Çankırı, Bartın, Karabük, Kastamonu, Yozgat, Çorum, Kırşehir, Adana, Nevşehir, Hatay, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Bayburt, Manisa, Kars.

Yüksek Riskli İller (Turuncu): İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Muğla, İzmir, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Zonguldak, Bolu, Kırıkkale, Mersin, Karaman, Kayseri, Niğde, Artvin, Kilis, Ardahan.

Çok Yüksek Riskli İller (Kırmızı): Edirne, Sakarya, Balıkesir, Burdur, Aksaray, Konya, Sinop, Amasya, Samsun, Tokat, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Osmaniye ile Adıyaman.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36