Ankara Noterleri Nerede?  Ne Gibi Hizmetler Verirler?

Ankara’nın hemen hemen yer yerinde bulunan noterler; aynı zamanda ilçelerde de vardır. Ankara’da noterle ilgili herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz gerektiğinde yakınlarınızda mutlaka noterler bulunur.

Ankara 22.11.2020, 21:00 İrem Durak
Ankara Noterleri Nerede?  Ne Gibi Hizmetler Verirler?

Ankara Noterleri Nerede?  Ne Gibi Hizmetler Verirler?

Ankara’nın hemen hemen yer yerinde bulunan noterler; aynı zamanda ilçelerde de vardır. Ankara’da noterle ilgili herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz gerektiğinde yakınlarınızda mutlaka noterler bulunur. Ankara genelinde ilçelerde dâhil olmak üzere 100 den fazla noter hizmet vermektedir. Başta Ankara merkezde olmak üzere ilçelerde de kolaylıkla ulaşım sağlanan noterler; pek çok iş alanında ve hayatın içinde sıklıkla ihtiyaç duyulan yerler arasındadır. Bu nedenle de pek çok kişi tarafından zaman zaman Ankara noterleri nerede sorusu sorulur. Ancak Ankara’da her yerde kolay bir şekilde noter hizmeti alabilirsiniz.

Noter Nedir?

Noter; yapılan işlemleri ve uygulamaları yasal olarak belgelerle somutlaştıran ve ileride yaşanacak sorunları engellemek için hukuki olarak kanunlara uygun bir hale getiren kişilerdir. Yapılan işlemlerin noter tarafından onaylanması işlemin resmi işleme dönüşmesini sağlar. Bu nedenle resmi belgelerin düzenlenmesi ve kanunlara uygun hale getirilmesi için noter oldukça önemlidir. Noterde çalışan kişiler serbest meslek olarak görünürler. Bu nedenle devlet memuru olarak da sayılmazlar. Ancak noter olabilmek için kişiler avukatlık stajını tamamlaması ve avukatlık ruhsatını almış olması şartı kesinlikle aranır. Ardından ise noter olmak için başvuru yaparak noterlik stajı yapmış olunmalıdır. Tüm bunlara bakıldığında noter olan kişilerin kesinlikle yurt içinde ve yurt dışında hukuk fakültesinden mezun olmuş olması gerekir.

Noterler Hangi Hizmetleri Verirler?

Noterler pek çok alanda hizmet verirler. Ancak herkes tarafından merak edilen konulardan birisi ise ne gibi hizmetler verirler hakkındadır. Noterlerin verdikleri hizmetler arasında ilk olarak kanunların emrettiği şekilde tüm işlemleri ve belgeleri kanunlara uygun hale gelecek şekilde düzenlemek sayılır. Aynı zamanda gayrimenkul veya araç satış vaadi sözleşmesi hazırlamak, diğer kurumlar tarafından hazırlanan ve düzenlenen belgelerdeki imza, mühür gibi işlemleri gerçekleştirmek, alım ve satım sözleşmeleri yapmak, kanuna uygun bir belgenin aslını ve örneklerini çıkarmak, ihbarname göndermek, protesto göndermek, ihtarname göndermek, tescil gereken işlemlere tescil etmek, bir dilden farklı bir dile çevirisi yapılmış yazılı belgelerin tasdikinin yapılması gibi pek çok alanda da noter tarafından gerçekleştirilen işlemler vardır. Bu ve bunun gibi daha pek çok hukuki konuda noterlerden hizmet alınır ve işlemler resmi olarak gerçekleştirilir. Bu sayede yaşanacak olan sorunlar ve kişilerin yasal olarak kazandıkları haklar korunmuş olur.

Noter Randevu Sistemi

Ankara noterleri ilde ve ilçelerde bulunarak noterle ilgili her türlü işlemde hizmet vermeye devam ediyor. Aynı zamanda noter hizmeti almak isteyen kişiler mutlaka randevu almalıdırlar. Randevu alımı ise E-Başvuru veya E-Randevu sisteminden gerçekleştirilebilir. Bu sistem üzerinden randevunuzu alırken işlemlerinize uygun seçenekleri işaretleyebilir ve kendinize ve işleminize uygun hizmeti kolay bir şekilde alabilirsiniz. Bu sayede randevunuzu gerçekleştirerek sıra beklemeden ve zaman kaybetmeden işlemlerinizi kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08