Ankara'nın Doğal Güzellikleri Nelerdir?

Ankara'da doğanın insanlara hediyesi olan güzellikleri listeledik.

Ankara 19.09.2020, 11:09
Ankara'nın Doğal Güzellikleri Nelerdir?

Ankara’ya yakın ve içinde bulunan doğal güzelliği ile insanı büyüleyen yerler cazibe merkezleri haline gelmiştir. Ailece gezilip görülebilecek manzaralar doğal güzelliklerin keşfini beklemektedir. Hafta sonu ile tatil günlerinde keyifli bir şekilde zaman geçirilebilecek, eşsiz manzarası ve doğal güzellikleriyle Başkentlileri bekleyen yerler farklı aktivitelere de ev sahipliği yapmaktadır.

Ankara’nın merkezine yakın olan alanların güzelliği dışında bir de ilçelerinde ve merkezin biraz dışında kalan yerler büyülemeye devam ederken ziyaretçilerini bekliyor. İşte Ankara’da bulunan doğal güzellikler ve gezilince görülebilecek şeyler hakkında kısaca bilgiler.

Ankara’nın Doğal Güzellikleri

Şahinler Tabiat Parkı

Ankara’ya 30 kilometre uzaklıkta bir yerde Kızılcahamam sınırları içinde yer alan Şahinler Tabiat Parkı ormanları ile gelenleri büyülüyor. Yaz kış fark etmeksizin her mevsim yaprak dökmeyen ağaçlarla çevrili olduğundan dolayı yürüyüş, spor ve piknik yapmak isteyenler için harika avantajlar sunuyor.

Şahinler Tabiat Parkı içinde doğal bir gölet bulunurken yaz, kış ve sonbahar aylarında farklı görsel şölenlere rastlamak mümkün oluyor. Park içinde çayırotları, eğreltiotu, ısırgan otu, kuşburnu, orman sarmaşıkları gibi nadide bitkileri bir arada görmek de mümkünken volkanik tüfler ile andezitlerden oluşması da dikkat çekiyor. Tilki, çakal, sincap, kurt, tavşan ve keklikler de piknik ve kamp yapmak isteyenlerin dikkatini çekiyor.

Kayıkbaşı

Ankara’ya 2 saatlik bir mesafede bulunan ve doğa harikası olan yerdir Kayıkbaşı. Nallıhan’a bağlı olan Kayıkbaşı Mevkii huzur veren mesire alanlarındadır. Balıkçı teknelerinin kıyıda bulunduğu bu yerde Baraj gölü bulunuyor ve etrafında yürüyüş yapmak, oksijen almak ile spor yapmak da keyifli hale geliyor.

Nallıhan Kuş Cenneti

Hem işitsel hem de görsel şölen sunan kuşlara şahitlik etmek isteyenlerin akın akın gittiği yerlerden biri Nallıhan Kuş Cenneti’dir. 180’den fazla türe ev sahipliği yapan yer kuşların yaşam alanlarının kameralarla izlenmesi imkanını da tanıyor. 1994 yılından bu yana koruma altında bulunan Kuş Cenneti; soyu tükenmekte olan karaleylek türüne de ev sahipliği yapıyor.

Uyuzsuyu Şelalesi

Başkent’e 200 kilometrelik mesafede olan Uyuzsuyu Şelalesi Mart ayından sonra yaklaşık olarak 60 metre yüksekten akan suyu ile özellikle de fotoğrafçıların dikkatini çeken yerlerdendir. Yıl boyunca suyu 36 derecedir ve eşsiz güzelliğiyle özellikle de trekking yapmak isteyenlerin gözde mekanlarından biri haline gelmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11