Ankara- İstanbul Otobüs Biletleri Ne Kadar?

Ankara ve İstanbul arası yolculuk yapmak isteyen kişiler için son dönemlerde değişiklik gösteren otobüs fiyatları hakkında güncel bilgiler veriliyor.

Ankara 01.12.2020, 22:30 İrem Durak
Ankara- İstanbul Otobüs Biletleri Ne Kadar?

Ankara- İstanbul Otobüs Biletleri Ne Kadar?

Ankara ve İstanbul arası yolculuk yapmak isteyen kişiler için son dönemlerde değişiklik gösteren otobüs fiyatları hakkında güncel bilgiler veriliyor. Özellikle korona virüs salgını sonrasında yolculuklarda kişi sayısının yarıya düşürülmesi otobüs biletlerindeki fiyatların aniden artışa geçmesine neden oldu. Bu olaylardan sonra ise bilet fiyatlarında güncellemeler gerçekleştirildi.

Bilet Fiyatlarında Yaşanan Artışlar

Son zamanlarda ülkemizde görülen korona virüs dönemi sonrasında alınan önlemler ile birlikte şehirlerarası otobüslerde yolcu kapasitesi de yarı yarıya düşürüldü. Bu nedenle otobüs fiyatlarında da ciddi artışlar yaşandı. Son dönemlerde bilet almak isteyen kişilerin alacakları biletlerin fiyatlarında oldukça büyük değişimler meydana geldi. Firmalara ve varış sürelerine göre fiyat değişiklikleri yaşanacağı gibi aynı zamanda ikramlı ve servisli yolculuklarda da fiyatlarda artış yaşanabiliyor. Yakın zamanlarda otobüsle yolculuk yapmak isteyen kişiler için bilet fiyatları hakkında yeni güncellemeler yapıldı. Bu güncellemelerle birlikte mesafeli oturma ve otobüsün yarı kapasitesi dolacak şekilde bilet satışları yapılmaya başlandı. Aynı zamanda yolcu kapasitesinde azaltılmalar sonucunda bilet bulmak da oldukça zor bir hal aldı. Daha az yolcunun otobüslerde bulunması nedeniyle biletler hızlı bir şekilde tükenmeye ve çoğu kişi bilet fiyatlarına bakmadan yalnızca bilet bulmak için uğraşmaya başladı.

Ankara- İstanbul Otobüs Bileti Fiyatları

Ankara- İstanbul otobüs bileti fiyatları firmalara ve zamanlara göre değişiklik gösterebileceği için fiyatlar konusunda net bir bilgi verilemiyor. Ancak genel anlamda bakıldığında 70 TL ile 130 TL arasında firmalara göre fiyat değişiklikleri olabiliyor. Ancak aktarmalı veya farklı bir sistemin uygulanacağı biletlerde daha farklı fiyatlar oluşabilir. Bu nedenle bilet alımı sırasında alacağınız firmaya göre bilet fiyatınız belirlenir. Aynı zamanda alacağınız biletin aktarmalı veya direkt gidiş olup olmaması da ödeyeceğiniz bilet fiyatında değişimlere neden olabilir.

Ankara- İstanbul arası yolculuk yapacak kişiler için birçok otobüs firması hizmet vermektedir. En çok merak edilen konular ise son yapılan değişikliklerle birlikte Ankara- İstanbul otobüs bileti fiyatları ne kadar hakkında oldu. Ankara- İstanbul arası otobüs seferlerinde pek çok firma bulunması nedeniyle fiyatlar da oldukça değişiklik göstermeye başladı. Hizmetlere göre fiyat aralıkları belirlendi.

Ankara- İstanbul Otobüs Bileti Alabileceğiniz Firmalar

Otobüs bileti almak isteyen kişiler için otobüs firması çeşitliliği oldukça fazladır. Özellikle de Ankara- İstanbul arası seferlerinde birçok firma mutlaka sefer düzenlemektedirler. Firmaların her birinin uyguladığı ücretler birbirinden farklıdır. Bu nedenle bilet fiyatları hakkında net bir fiyat söylenemiyor. Ancak Metro turizm, Süha turizm, Pamukkale turizm, Adana turizm, Kamilkoç gibi daha pek çok firma hizmet vermeye devam ediyor. Ancak son zamanlarda yaşanan virüs nedeniyle otobüslerde yolcu kapasiteleri azaltıldı ve yolcular için yer bulmak epey zorlaştı. Otobüs fiyatlarındaki artışlarda yaşadığımız salgın süreciyle orantılı olarak artışa geçti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35