Ankara İnkumu Plajı Arası Kaç Km?

İnkumu Plajı'na Ankara'dan gitmek isteyen birisinin ne kadar sürede ulaşacağını paylaştık.

Ankara 22.09.2020, 12:29
Ankara İnkumu Plajı Arası Kaç Km?

Denizi seven ve hasret çeken Ankaralılar için yakın denizler bulunmakta ve hafta sonu ya da günü birlik denize gidip gelmek mümkün olmaktadır. En yakın plajlardan biri de Bartın’da bulunan İnkumu Plajı olmaktadır. Bartın iline merkezden 15 kilometre mesafede bulunan İnkumu Plajı oldukça etkileyici bir doğaya, yeşilliğe ve manzaraya sahiptir.

Betondan sıkılıp Ankara’dan kaçmak isteyenler için bulunmaz bir nimettir ve konaklama alanları da bulunmaktadır. Ankara Bartın arası 290 kilometredir. İnkumu Plajı da Bartın’a 15 kilometre mesafede yer almaktadır. Toplamda 315 kilometrelik bir mesafede yer almakta ve 4 saate yakın sürede ulaşılmaktadır.

Bartın İnkumu Plajı Hakkında Kısaca Bilgi

Ormanı ve deniziyle harika bir yer olan İnkumu Plajı doğal güzelliği, eşsiz manzarası ve yeşil görüntüsü, sahilinin uçsuz bucaksız oluşu kesinlikle görülmeye değerdir. İnkumu Plajına gitmek isteyenler için plajın Mayıs ile Kasım ayları arasında açık olduğunu söylemekte fayda olacaktır.

Mayıs ayında biraz soğuk olsa da denizin suyunu sıcak isteyenler Temmuz ile Ağustos aylarında tercih edebilirler. En uygun dönem de bu dönem olduğu için biraz kalabalık olabilir ve dalgalı bir denizinin olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yüzme bilen bilmeyen herkesin çok açıklarda yüzmemesi de Karadeniz’de hatırlatılması gereken önerilerden biridir.

İnkumu Plajı’nda Yapılabilecekler

İnkumu Plajı Sahil kesiminin üst kısmında plaja ilk girilen yerde piknik alanlarının bulunduğu görülmektedir. Ateş yakılması, mangal ile piknik yapılması da diğer bir yapılabilecek şeydir.

Yeşil ile mavinin buluştuğu eşsiz güzellikteki plaj gün batımını seyretmek isteyenler için de harika bir seçenektir. Dağlar ile denizin esintisi ile gözleri kapatıp hayallere dalmak da yapılabilecek en güzel arınma seanslarındandır.

İnkumu Plajında bazı hizmetler özel işletmeler tarafından verilmekte. Şezlong, kafe, şemsiye gibi çeşitli hizmetler almak da mümkündür. Sahilin üzerinde üst değişiklik yapılabilecek oda şeklinde değişim kabinleri de bulunmaktadır.

İnkumu Plajı Konaklama Seçenekleri

İnkumu’nda konaklamak isteyenler için birçok seçenek bulunmaktadır. Oteller ve pansiyonlar 50 ile 250 lira arasında fiyatlar değişmekte ve konaklama yapmak mümkündür. plaja ilk girilen yerde kamp ile konaklama yapılabilecek alanlar da bulunmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36