Ankara İncek Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Ankara İncek Ahlatlıbel Atatürk Parkı açık mı? Ankara İncek Ahlatlıbel Atatürk Parkı nerede? Ankara İncek Ahlatlıbel Atatürk Parkı giriş ücreti ne kadar?

Ankara 07.10.2020, 13:51
Ankara İncek Ahlatlıbel Atatürk Parkı

Yaban armuduna ahlat denmektedir. Bel sözcüğü çeşitli anlamlara geliyor olsa da coğrafi bir yerin adından söz edildiğinde tepe, ufak tepe gibi karşılıklı ayarla tanımlanmalıdır. Yani bu durumda Ahlatlıbel yaban armudu ağaçlı tepe anlamına gelmektedir. Ahlatlıbel’deki kazılarda elde edilen buluntular ODTÜ'nün Müzesinde sergilenmektedir.

Ankara İncek Ahlatlıbel Atatürk Parkı Hakkında Genel Bilgiler

Ahlatlıbel spor ve dinlenme tesisleri Çankaya Belediyesi tarafından yaptırılan ve işletilen yerlerdendir. En büyük özelliği ise şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunmasıdır. Bu şekilde büyük bir yeşil alan bulmak neredeyse imkânsızdır. “Çimlere özgürce basın” yazılı tabelalar bulunmakta ve çimlere basma özgürlüğünü yaşamak ve tatmak isteyenler için muhteşem bir alandır.

25 bin metrekarelik çim alan bulunmaktadır. Çam ağaçlarının gölgelenmiş olduğu kuş seslerinin dinlendiği ve çam kokularını en derinden hissedebilecek ormanlık alanlardan biri olan Ahlatlıbel spor ve dinlenme tesisleri 180 bin metrekarelik orman alanına sahiptir. Ankara-Konya karayolu güzergahında rüzgar koridorunda bir çam ormanı bulunmaktadır.

Yine bunların dışında birçok ağaç görmek mümkündür. Özellikle hamak sevenler için iki çam ağacının arasında gölgede sallanmak muhteşem bir duygu olacaktır. Çimlere oturmak isteyenlerin yere bir örtü sermesi ve özgürce oturması oldukça zevkli olacaktır.

Ankara-Konya karayolu üzerinde Aşti'nin önünden Gölbaşı Konya istikametine ilerlendiğinde Dikmen Safa geçirdikten sonra İlk sağa yani Ahlatlıbel sapağına dönmek gerekir. Yaklaşık olarak 300 metre sonra yeni yapılan Anayasa Mahkemesi binasının karşısında bulunmaktadır.

Çankaya istikametinden gelinirse Oran şehri yani TRT Genel Müdürlüğü binası önündeki bulvardan İncek istikametinde ilerlenir ve Ankara-Konya karayolu üzerinde köprüden ilerleyerek yaklaşık olarak 400 metre sonrasında buraya varılmaktadır. Atakule’ye 9 buçuk kilometre AŞTİ'ye ise 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Giriş ücreti 5 lira olarak belirlenmiş ve sadece giriş kapısında ücret ödenmemektedir. Çıkışta farklı bir kapıdan otoparkın devamından çıkanlar ücret öder. 500 araçlık otoparkı bulunan Ankara İncek Ahlatlıbel Atatürk Parkı otopark sıkıntısının çok az yaşandığı yerlerdendir. Ayrıca burada mangal yakmak yasaktır.

Bölgede her türlü içecek ve çay hazırlık yapmayanlar için bulunmaktadır. Ayrıca gözleme, pide ve lahmacun da bulunmaktadır. Gözlemenin yanına kolalı içecek ve sonrasında da bir çay iyi gidecektir. Özellikle de en uç kısımda kamelya ve havuzlu bahçelerin bulunduğu bölüme gidip Mogan Gölü'ne içine alan muhteşem bir manzarayı izlemek doyumsuz bir zevk verecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08