Ankara İcra Müdürlükleri

İcra ve İflas Kanunu kapsamında Türkiye’de hizmetlerini sürdürmekte olan icra daireleri, icra teşkilatlanması içerisinde belki de en önemli kurumlardan bir tanesidir.

Ankara 03.12.2020, 20:50 İrem Durak
Ankara İcra Müdürlükleri

Ankara İcra Müdürlükleri

İcra ve İflas Kanunu kapsamında Türkiye’de hizmetlerini sürdürmekte olan icra daireleri, icra teşkilatlanması içerisinde belki de en önemli kurumlardan bir tanesidir. Ankara 33. İcra dairesi İBAN ve şube koduna müdürlüğün resmi internet sitesine giriş yaparak ulaşabilmektesiniz.

Ankara’da toplamda 33 tane farklı İcra Müdürlüğü şubesi yer almaktadır. Fakat bu İcra Müdürlüğü şubelerinden yalnızca 2 tanesi aktif bir şekilde hizmet sunmaktadır. Ana müdürlüğe bağlı olarak hizmet veren bütün icra müdürlükleri semt ve ilçelere göre değişiklik gösterir.

Ankara’daki İcra Müdürlüklerinin mesai saatleri ise, diğer kamu çalışma saatleri ile aynı şekildedir ve sabah saat 09.00 itibari ile çalışmalarına başlar; akşam saat 17.30’da ise kapanır. Bu süre içerisinde ise yaklaşık 1 saatlik bir öğle – yemek arası bulunmakta olan İcra Müdürlüklerine ulaşabilmek için ilk olarak telefon ile aranması ve bilgi edinilmesi vatandaşlar için çok daha faydalı olacaktır. Adliye Sarayı yakınlarında bulunmakta olan merkezi bir şekilde hizmet veren İcra Müdürlüğünün yanı sıra AŞTİ yakınlarında da bir İcra Müdürlüğü ofisi yer almaktadır.

Ankara İcra Dairelerinin Görevleri Nelerdir?

İcra müdürlükleri, alacaklı ve borçlu arasındaki borç takibinin kanuni yollar ile yapılmasını sağlamakta olan kurumlardır. İcra dairelerinin en temel görevleri ise aşağıdaki gibidir;

  • İcra takip isteklerini kabul etmek ve bu istekler doğrultusunda işlemleri başlatmak,
  • Ödeme emri vermek, icra emri vb. işlemleri yerine getirmek,
  • Haciz işlemlerini yapmak,
  • İlamlı icra ile icra iadelerinin işlemlerini gerçekleştirmek.

Ankara İcra Müdürlüğüne Nasıl Gidilir?

Ankara İcra Müdürlüğüne ulaşım sağlayabilmek için ilk olarak hangi İcra Müdürlüğüne gitmeniz gerektiğine karar vermeniz gerekmektedir. Ankara’da pek çok İcra Müdürlüğü yer almaktadır ve bu İcra Müdürlüklerine ulaşım sağlayabilmek için de pek çok seçenek mevcuttur. Eğer Merkez İcra Müdürlüğüne gitmek istiyorsanız; ilk olarak Sıhhiye’ye gitmekte olan bir toplu taşıma aracına binmeniz gerekmektedir.

Sıhhiye’ye pek çok noktadan kalkarak vatandaşları Ankara İcra Müdürlüğünün önüne kadar bırakmakta olan birden fazla toplu taşıma mevcuttur. Bu müdürlüklere Kızılay’dan gidebileceğiniz gibi Ulus Meydanı’ndan da gitmek fazlasıyla kolay ve rahattır. Bir taksi ile ya da özel aracınızla da ulaşmak mümkün.

Ankara’daki Diğer İcra Müdürlükleri

Ankara’daki yer almakta olan diğer İcra Müdürlükleri ise aşağıda yer aldığı gibidir;

  • Yenimahalle Fikri ve Sınai Haklar Mahkemeleri: Yenimahalle’ye gitmekte olan toplu taşıma araçlarını kullanarak 20 dakika içerisinde ulaşılabilmektedir. Kızılay’dan kalkmakta olan toplu taşıma araçları da mevcuttur.
  • Söğütözü İcra Müdürlüğü ve Mahkemeleri: Çankaya’da Ankara’nın oldukça merkezi bir bölgesinde yer alan İcra Müdürlüğüne Kızılay’dan ulaşabilmek çok kolaydır. Ulaşım için taksi de tercih edilebilir.
  • İş ve Ticaret Mahkemeleri: Çankaya’da bulunmakta olan bir başka İcra Müdürlüğü ise İş ve Ticaret Mahkemeleri’dir. Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üstünde yer almaktadır. Buraya metro ile ulaşım sağlamak da mümkündür. Genel olarak dolmuş ve minibüsler binanın önüne kadar gelmektedirler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10