Ankara Hayvanat Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Ankara hayvanat bahçesi eğlenceli zaman geçirilecek bir yerdir. Ankara hayvanat bahçesine nasıl gidilir?

Ankara 16.09.2020, 10:07
Ankara Hayvanat Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Hayvanat bahçeleri insanların farklı türde hayvanlarla karşılaştığı, tanıştığı ve keyifli vakit geçirmek istedikleri yerlerdir. Özellikle küçük çocuğu olan ve çocuklarına hayvan sevgisi aşılamak isteyenler için harika bir fırsat olabilir. Özellikle Ankara gibi büyükşehirlerde gezilebilecek ve yapılabilecek aktiviteler kısıtlı ise hayvanat bahçelerine gereken ihtiyaç daha fazladır.

Çocuklarla gidilecek mekanların seçimi, eğlenmek isteyenler ve farklı türleri görmek, öğrenmek isteyenler için hayvanat bahçeleri ziyaret etmek gerekir. Farklı hayvanları görmek, tanımak, beslemek ve iletişim yollarını keşfetmek insanlara iyi gelmektedir.

Geniş ve ormanlık alanlar üzerine kurulan, farklı türlere ev sahipliği yapan hayvanat bahçeleri özellikle hafta sonları büyük bir kalabalığa ev sahipliği yapmaktadır. Ankara’da da belirli yerlerde hayvanat bahçeleri vardır ve Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği alanlardandır.

Ankaralılar hayvanat bahçesine tam günlerini ayırarak çocukları, aileleri, dostları ile eğlenceli vakit geçirmektedir. Bir de Ankara’yı gezmek için gelenlere gösterilebilecek, ilgi çekici türlerin bulunduğu alan olan hayvanat bahçeleri keyifli zaman geçirmek isteyenler için uygun yerdir.

Ankara Hayvanat Bahçeleri ve Adresleri

Ankara Zoo

Adres: Anafartalar, Atatürk Forest Farm, 06050 Altındağ/Ankara

Atatürk Orman Çiftliği

Adres: Gazi, Cumhurbaşkanlığı Blv No:150 D:150, 06560 Yenimahalle/Ankara

Aqua Vega Akvaryum

Adres: Akşemsettin, Doğukent Bulvarı Nata Vega Outlet, 06480 Mamak/Ankara

Sincan Hayvanat Bahçesi

Adres: Akşemsettin, Gökhan Sk. No:1, 06934 Sincan/Ankara

Hayvanat Bahçesi Hakkında Kısa Bilgi

Ankara’da en çok tercih edilen hayvanat bahçelerinden biri Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’dir. 1933 senesinde tarım ile halka zarar veren hayvanların teşhir edilmesi amacıyla Atatürk Orman Çiftliği’nde kurulmaktadır.

Ardından halkın aşırı şekilde dikkati çekildiği için Mustafa Kemal Atatürk tarafından zamanındaki Tarım Bakanı Muhsin Erkmen’e düzenli ve modern bir hayvanat bahçesi kurulması direktifi verilmiştir. Ardından adı Gazi Terbiye Enstitüsü eğitimcilerinden olan Necdet Pençe projeyi çizerek inşaatların gerçekleştirilmesini sağlamıştır.

Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmiş ve sonrasında da 26 Ağustos 2013’te kapatılmış yerine de Ankapark isminde temapark ve eskisinden daha geniş alanda hizmet verilmesi için daha çok türe ev sahipliği yapmış ve yeni hayvanat bahçesi modern kafeslerle safari alanlarına sahip olacağı duyurulmuştur.

Yorumlar (1)
CELAL ÜNALAN 3 yıl önce
SÖZ O SÖZÜ VERENLER KADAR KIYMETLİDİR.
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11