Ankara Gölleri: Ankara'daki Tüm Göller ve Göletler

Ankara'da bulunan göller hangileridir? Ankara gölleri isimleri nelerdir? Ankara göllerine nasıl gidilir? Piknik yapılacak Ankara'daki göller hangileridir?

Ankara 15.09.2020, 11:42
Ankara Gölleri: Ankara'daki Tüm Göller ve Göletler

Ankara İç Anadolu’da bulunması ve kurak bir iklime sahip olması sebebiyle su kaynakları ve alanları kısıtlı gibi düşünülse de Ankara’nın etrafında ve merkezinde birçok göl ile gölet bulunmaktadır.

Bu göller ve göletlerin etrafında yürüyüşler, kamp kurmak isteyenler ve ailece ya da yalnız vakit geçirmek isteyenler için birçok olanak bulunmaktadır. Göllerin bir kısmı şehir merkezine yakın olurken bir kısmı için de belirli bir yol alınmaktadır.

Ankara’da çevrede bulunan göller yaz aylarında Başkent’te geçirmek zorunda kalanlar için nefes alınacak mekanlar arasına gelmiştir. Özellikle Mavi Göl, Eymir Gölü ve Mogan Gölü yaz aylarında görsel bir şölen sunmaktadır.

Mogan Gölü; Dinlenme, eğlence yeri, piknik ve sportif ile kültürel faaliyet yerleri bulunmaktadır. Düzenlenen yerler içinde asma köprüleri bulunan marina adası, koşu ile yaya yolları, çocuk oyun alanı, özürlü çocuklar için oyun alanı, istasyonu bulunan koşu pisti, tenis kortları, mini futbol sahaları, basketbol sahaları, ahşap kıyı yolu gibi özel alanlar bulunur.

Ayrıca Mogan Gölü kenarında deniz feneri binası, su deposu, kafeterya, tenis, kaykay, golf ile bisiklet kulübü binaları bulunmaktadır. Ankaralılar da denize olan hasretlerini Gölbaşı’nda gidermektedir. Özellikle Mogan Gölü’ne hakim olan tepede tüm Ankaralıların faydalanabileceği iç bin kişilik anfi tiyatro ile bin kişilik modern nikah salonları bulunmaktadır.

Mavi Göl; yeşil alan ile piknik alanları oldukça geniştir. Masmavi renkte 6.5 milyon metreküplük sudan dolayı ‘Mavi Göl’ adını almıştır. Spor alanları, piknik alanları ile kondisyon yerleri bulunmaktadır.

Eymir Gölü; gölün arazisi ODTÜ’ye aittir. Çevresi de 13.5 km asfalt yolla çevrilidir. Özellikle yürüyüş yapmak isteyenler için ideal bir mekandır. Kürek ile su sporları, balık avlama ile piknik alanları bulunmaktadır. İşte Ankara’da bulunan diğer göl ve göletler.

Ankara’daki Göller ve Göletler

Eymir Gölü

Oran, 06450 Çankaya/Ankara

Mogan Gölü

Gölbaşı/Ankara

Susuz Gölü

Göksu, 06820 Etimesgut/Ankara

Beytepe Göleti

Üniversiteler, 06800 Çankaya/Ankara

Yunus Emre Göleti

Yunus Emre, 06933 Sincan/Ankara

Altınpak Göleti

Altınpark, 06160 Altındağ/Ankara

Çubuk Barajı

Baraj, 06150 Altındağ/Ankara

Mavi Göl Rekreasyon Alanı

Yeni Bayındır, 06480 Mamak/Ankara

Kızılca Göleti

Kızılca, 06760 Çubuk/Ankara

Ankara Mavi Göl

Kayaş, Mavi Göl Cd., 06270 Mamak/Ankara

Kösrelik Göleti

Kösrelik, 06291 Keçiören/Ankara

Bayındır Barajı

Yeni Bayındır, 06270 Mamak/Ankara

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03