Ankara Giriş Kapısı

Ankara içerisinde 5 adet giriş kapısı vardır.  Bu kapılar Ankara ile bazı şehirler arasında sınırı oluşturur.  Kapıların hepsi eski değildir. Bir çoğu yeni olmakla birlikte yapımına devam edilen kapılar da bulunmaktadır.

Ankara 08.12.2020, 09:15 İrem Durak
Ankara Giriş Kapısı

Ankara Giriş Kapısı

Ankara içerisinde 5 adet giriş kapısı vardır.  Bu kapılar Ankara ile bazı şehirler arasında sınırı oluşturur.  Kapıların hepsi eski değildir. Bir çoğu yeni olmakla birlikte yapımına devam edilen kapılar da bulunmaktadır.

  1. Eskişehir
  2.  Konya
  3. Samsun
  4.  İstanbul
  5.  Esenboğa giriş kapılarının bulunduğu yollardır.

Bu kapılardan İstanbul yolu  üzerinde bulunan kapı en işlek kapı olarak göze çarpmaktadır. Ankara giriş kapıları yeni olmakla birlikte şehir planlama olanakları açısından önemli bir projedir.  Bu proje kapsamında Ankara da çalışmalar devam etmektedir. Şehirlere işlek yollar üzerinde kapılar yapılmaktadır. Oldukça masraflı ve görseli yüksek yapılardır. Mesafeleri 25 metreden fazla yüksek bu yapılar şehre bir hava katmaktadır.

Ankara giriş kapıları nerede?

  1. Samsun kapısı- Mamak’tan Kayaşa
  2. Esenboğa kapısı- Avrupa birliği parkı karşısı
  3. Eskişehir kapısı- Başkent üniversitesi girişi istikametinde
  4. İstanbul kapısı- Göksu parkı çevre yolu
  5. Konya giriş kapısı- Oran kavşağı üzerinde

Bu kapılar şehre giren misafirlerimizin gözlerin doyurmak ilgi çekmek için tasarlanmıştır. Önemli mimari eser olmak yolunda ilerlemesini sürdürmektedir.  Her şehirde bu planlamalardan yapılmaktadır.Özellikle Melih GÖKÇEK Ankara belediye başkanı bu kapılar üzerinde çalışmalar yapmıştır. Şehrin mimarisine önem veren GÖKÇEK giriş kapılara ve saat kulelerine Ankara’nın bir çok semtinde yer vermiştir. Bu yapılarda göze çarpan en önemli olay Osmanlı mimarisinden etkilenilmiş olmasıdır.  Tarihimizi bu şekilde devam ettirdiğimizin kanıtı bu yapılarda bizleri karşılıyor.  Şehre giren ziyaretçiler kapıları görünce şehrin gelişmişliğini, modernliğini anlamış oluyor. Başkentin güzelliğine ayrı bir güzellik katıyor.  Yapılan bu kapılarda görmekte olduğumuz en önemli unsur bir çok yol bağlantısının çevre yolunun yapıldığı ve kullanıma açıldığıdır.  Bu açıdan bakacak olursak Ankara gelişmiş bir şehir olarak ilk sıralarda yerini alıyor. Yol yapım hizmetleri gelişmiş bir şehirde kapıların bolluğu da çok oluyor. Kapının güzelliğini anlayan içerinin güzelliği için can atacak mantığı ile projeler devam etmektedir. Bizler bu şekilde yapılan projeleri desteklemeliyiz.  Özellikle tarihten alıntı yaparak yapılan mimariler bizlerin yeni nesle bırakacağı en güzel örneklerdir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35