Ankara Etkinlik Alanları

Ankara'da etkinlik yapılan alanlar? Ankara etkinlik merakları nereler?

Ankara 31.10.2020, 10:38
Ankara Etkinlik Alanları

Türkiye’nin başkenti olarak Ankara aslında bir nevi öğrenci ve memur kenti olarak bilinmektedir. Birçok öğrenci ve memur Ankara’da yaşamaktadır. Böyle bir kentte eğlence ve etkinlik mekanları var mı diye düşünenler vardır. Elbette var, sonuçta Ankara’da da yaşantı var, değil mi? Peki Ankara’daki etkinlik alanları nerelerdir, onlara bakalım.

Atatürk Kültür Merkezi

Eğer kültürel aktiviteler ve farklılılar yaşamak isterseniz, Atatürk Kültür Merkezi’ne gidebilirsiniz. Atatürk Kültür Merkezi veya kısaltılmış haliyle AKM, birçok kültürel faaliyetlerin ve organizasyonların yapıldığı bir mekandır.

Genelde de farklı ülkeler ve şehirleri tanıtan organizasyonlar yapılmaktadır. 7’den 70’e herkesin gittiği bir yerdir. Girişi ücretsiz olduğu için gönül rahatlığı ile giriş yapabilirsiniz.

Ankamall Etkinlik Alanı

Birçok konserlerin ve konferansların, hatta sergilerin yapıldığı yer Ankamall alışveriş merkezidir. Eskiden Büyük Migros olarak ta bilinen ve hatta bugüne kadar 3 defa isim değiştirmiş olan Ankamall, birçok etkinliğin yapıldığı bir alandır.

Çoğu bayramlarda da birçok etkinikler yapılmaktadır. İnternet üzerinden de takip edebilir ve etkinliklere katılabilirsiniz.

Anka Park

Yeni açılmış olan bir luna parkı, Anka Park aileniz ve sevdikleriniz ile beraber eğlenebileceğiniz etkinlik alanlarından bir tanesidir. Burada birçok farklı alanlar bulunmaktadır.

Dönmedolaplarından tutun ki çocukların besleyebileceği evcil hayvanların bulunduğu alanlara kadar birçok farklı alanlar bulunmaktadır. İnternetten Anka Park ile ilgili detayli bilgi sahibi olabilirsiniz.

Göksü Parkı’nda Doğa İle İçiçe

Eğer doğa ile içiçe olmak istiyorsanız ve aileniz ile beraber güzel bir piknik yapmak isterseniz Göksu Parkı’nı tercih edebilirsiniz. Çok eğlenceli ve rahatlıkla mangal yapabileceğiniz, hatta yürüyüş veya koşabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Nefes almak ve rahatlamak için çok ideal bir yerdir.

Atakule Mutlaka Gidilmeli

Ankara’da bunca alışveriş merkezi olmasına rağmen, Ankara’nın en önemli alışveriş merkezi aslında bakarsanız Atakule’dir. Atakula ve hatta Karum, Ankara’nın ilk alışveriş merkezleri olarak bilinmektedir. Atakule özellikle Ankara’ya kuş bakışı yapabileceğiniz kule en çok insanların çıkmak istediği ve görmek istediği yerdir. Birçok insanın ziyaret ettiği yerdir.

Ankara’da birçok etkinlik alanları bulunmaktadır. Ankara sadece öğrencilerin ve memurların kenti değil. Elbette İstanbul veya İzmir gibi değil, fakat Ankara’nın Türkiye’nin başkenti olduğunu, Anıtkabir’in ve Ankara Kalesi’nin ana şehri olduğunu unutmamak gerekir.

Ankara sadece ülkemiz için değil, bütün dünya için çok önemli şehirlerden bir tanesidir. Ankara’da birçok kültürel ve tarihi etkinlik alanları bulunmaktadır. Bu sebeple etkinlik alanlarını sadece eğlenilecek yerler olarak görmemek gerekir. Bu yüzden aslında Ankara’da sanıldığından daha çok etkinlik alanları bulunmaktadır. Ankara’yı baştan aşağı araştırdığınızda, Ankara’da yapılabilecek ve gidilebilecek birçok yerin olduğunu anlayabilirsiniz.

Ankara’da ayrıca Seğmenler Parkı’na gidebilirsiniz, bunun dışında yukarıda da bahsettiğimiz gibi Karum’u gezmeye gidebilirsiniz. Ankara’da birçok sinema salonları, tiyatro salonları ve hatta konser alanları bulunmaktadır. Ankara’da etkinlik yeri ararsanız mutlaka bulabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36