Ankara Eczacı Odası Nerede? Başkanı Kimdir?

Ankara Eczacı Odası başkanı kimdir? Ankara Eczacı Odası eczane çalışma saatleri için ne dedi? Ankara Eczacı Odasına nasıl gidilir? Ankara Eczacı Odası görevleri nedir? Ankara Eczacı Odası yöneticileri kimlerdir? Ankara Eczacı Odası ne zaman kuruldu? Ankara Eczacı Odasına bağlı kaç eczane var?

Ankara 07.11.2020, 11:08
Ankara Eczacı Odası Nerede? Başkanı Kimdir?

Ankara Eczacı Odası Türkiye’nin en büyük oda birliği olarak bilinmektedir. Türk Eczacıları Birliği, TEB kısaltmasıyla 25 Ocak 1956 tarihinde kanunen kabul edilmiş. İlk Büyük Kongre ise 21 Mayıs 1956 tarihinde yapıldı. Bu kongrede seçilen merkezlerde sadece tam 3 ay içerisinde, tamı tamına 9 tane bölge eczanelerinin kurulması kararı verildi.

Ankara’ya kurulacak olan eczaneler ise Bolu, Çankırı, Kayseri, Nevşehir ve Yozgat’a bağlandı. Eczanelerin kurulması Türkiye için çok büyük bir avantaj oldu. Artık zamanla birçok tıp öğrencileri ve eczacılar ortaya çıkmaya başladı.

Ankara Eczacı Odası Nerede?

Ankara Eczacı Odası, Ankara’nın en işlek yeri, Ankara’nın merkezinde bulunmaktadır. Ankara Eczacı Odası, Kızılay’ın Olgunlar Caddesi’nde bulunmaktadır. Gitmesi kolay bir yerdir. Kızılay Güven Parkı’ndan yukarıya doğru yürüyüp caddenin karşısına geçtiğinizde gidebilirsiniz.

Ankara Eczacı Odası Neden Önemli?

Eczanelerin ve sonuç olarak Ankara Eczacı Odası’nın önemli olmasındaki en büyük sebep hayatımızda sağlığın öneminden kaynaklanmaktadır.

Hastalık veya sağlığımızda olabilecek olan bazı aksilikler maalesef geliyorum demiyor ve dolayısıyla da bazen ilaçlara ve tıbbi malzemelere ihtiyaç duyarız. Bunlara da Ankara Eczacılar Odası sayesinde ulaşabiliyoruz.

Ankara Eczacı Odası Başkanı Kimdir?

Ankara Eczacı Odası Başkanı’da bir eczacıdır, Başkan Eczacı Taner Ercanlı. 1976 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. 1997 yılında Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olmuştur. Dünden bugüne eczacılık ve tıptan mezun olan binlerce kişi bulunmaktadır.

Mezun olduktan sonra 2000 yılında Gazi Üniversitesi Kimya bölümünde yüksek lisansını yapmıştır. Eczacı Taner Ercanlı’nın büyük başarıları vardır ve Ankara Eczacı Odası’nın başkanlığı hala devam etmektedir.

Türkiye’de Kaç Eczane Bulunuyor?

Eczaneler odasının kurulması ve eczanelerin bir bir hizmete açılmaya başlamasından bugüne kadar 25 bin 500’e yakın eczane hizmete açılmıştır. Bugüne kadar birçok tıp ve eczacılık fakültesi mezunu öğrenciler çıkmış olup birçok eczacılık mezunları kendi eczanelerini açmak için çalışmıştır.

25 bin 500, dolayısıyla 30 bine yakın eczanelerin olması çok büyük bir avantaj. Eczanelerin en azından yüzde 25’i ayrıca nöbetçi eczane olarak çalıştığı için, insanlar için büyük bir avantaj oluyor.

Sağlık hayatımızın en önemli parçasıdır. Hatta bizi ayakta tutan sağlığımızdır. Sağlığımız olmadan hiçbir şey yapamayız. Çoğu zaman sağlığımızı çok önemsemeyiz, fakat o kadar önemli ki, sağlığımız tehdit edilmeye başladığında, başka hiçbir şey düşünmez hale geliriz, kendi ailemizi bile.

Eczaneler bu yüzden çok önemlidir ve Ankara Eczacı Odası bu yüzden de çok önemli bir kurumdur. Haliyle Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı’nın büyük bir sorumluluğu vardır. Eczanelerimiz ciddi anlamda bazen hayat kurtarabiliyor. Gecenin bir vakti hastalandığınızı düşünün.

Hastaneye gidiyorsunuz ve size reçete yazılıyor, nöbetçi eczaneler olmadan ne yapabilirsiniz. Ankara Eczacı Odası birçok anlamda büyük önem taşımaktadır ve eczacılarımızın çok büyük sorumlulukları vardır. Ankara Eczacı Odası’nın web sitesinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12