Ankara'daki Merkezi Buluşma Noktaları

Ankara'da bir arkadaşınızla buluşacağınız zaman merkezi olarak kullanabileceğiniz yerleri listeledik.

Ankara 24.09.2020, 13:13
Ankara'daki Merkezi Buluşma Noktaları

Ankara gün buluşmaları için belirli noktaları tercih eden insanlarla doludur. Özellikle Ankara’da bulunan meydanlar Ankaralılar için buluşma noktaları olmaktadır. Ankara’daki Anadolu Meydanı, Kızılay Meydanı, Opera Meydanı, Şili Meydanı, Ulus Meydanı ve Zafer Meydanı buluşmak için ideal noktalardır.

Ayrıca sanat galerileri, müzeler, sinema salonları ya da alışveriş merkezleri de yine buluşulabilecek güzel mekanlardandır. Bunların dışında açık havada gününü geçirmek isteyenler için Kuğulu Park, Seğmenler Parkı gibi açık alanlar ideal yerlerdir. Gidilebilecek güzel restoranlar, kahvaltı salonları ya da kafeler de yine buluşma noktaları arasındadır.

Merkezi alanlar için Ankara’da ilk akla gelen yerler Çankaya ve çevresi olurken buralarda buluşma noktaları da haliyle artmaktadır.

Ankara’nın Merkezinde Buluşma Noktaları

Tarihi bir gün geçirmek isteyenler için harika bir merkezi yer bulunmaktadır. Merkezi alanlara ulaşım da kolay olmakta ve hemen hemen her ilçeden ulaşım sağlamak kolaydır. Çankaya’da yer alan ve birçok insanın gidip ziyaret edip ardından farklı aktiviteler yapmak için yola koyulduğu yer Anıtkabir olmaktadır. Anıtkabir’in tam açık adresi ise;

Yücetepe, Akdeniz Cd. No:31, 06570 Çankaya/Ankara

Ankara’da yine merkezi konumda olan ve ulaşımın rahat olduğu diğer bir alan ise Seğmenler Parkı’dır. Buraya gelenler genelde parkı buluşma noktası olarak kullanırlar ve günlerinin büyük bir kısmını burada geçirirler. Harika doğası, yeşilliği ve diğer meydanlara göre sakinliği ile insanları rahatlatmaktadır. Seğmenler Parkı’nın açık adresi ise şöyle;

Çankaya, 06680 Çankaya/Ankara

Ankara dendi mi akla gelen ilk alan ve en net belirlenen buluşma noktalarından biri Kızılay Meydanı’dır. Meydanda birçok mekan bulunurken herkesin kendince mekanı vardır ve ortak buluşma noktası Kızılay Meydanı’dır. her türlü aktivitenin yapılabileceği ya da merkezi konumda olduğundan dolayı her yere ulaşımın sağlanabileceği Kızılay Meydanı en çok ilinen buluşma yeridir.

Ankara’nın bilinen diğer bir mekanı ise Kuğulu Park’tır ve buluşma noktalarından en çok bilinenidir. Ankara dendi mi Kızılay Meydanı’ndan sonra akla direkt olarak Kuğulu Park gelmektedir. çeşitli kuğuların ve türlerinin yer aldığı göleti bulunan parkta bir de küçük bir işletme bulunmaktadır. Bu parka gidenler bu işletmede oturup çay içebilir ve sevdiklerini sıcak bir ortamda bekleyebilir.

Ankara’nın en yüksek binalarından biri olan ve şehir manzarası sunan yeri söylemeden geçmek mümkün değildir. 125 metre yükseklikte olan ve Ankara’nın merkezinde bulunan Atakule seyir terasıyla ünlüdür. Seyir terası birçok insan için buluşma noktası olmaktadır. Şehrin manzarasını izlemek isteyenler özellikle sıcak yaz akşamlarında burayı tercih etmektedir. Ayrıca Atakule Ankara’nın simgesel mimarilerinden biri olma özelliği de taşımaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01